0.6 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2019
Acasă Local Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

-

Un instructor auto din Olt a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce i-a pretins unei eleve o sumă de bani pentru a-i facilita obținerea permisului de conducere auto. Eleva a fost și ea pedepsită penal.
Faptele, spune Direcția Generală Anticorupție, s-au produs în vara anului trecut, când instructorul P.I. i-a pretins și a și primit de la o elevă 300 de euro, bani în schimbul cărora eleva trebuia să aibă asigurată admiterea la examenul pentru obținerea permisului auto. Instructorul a fost trimis în judecată, în 14 februarie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în timp ce eleva, D.G.S., a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției pentru infracțiunea de cumpărare de influenţă și a primit de la procuror promisiunea condamnării la o pedeapsă cu închisoarea de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.
„În fapt, în data de 18.06.2018, la sediul DGA a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 de euro de la inculpata D.G.S., în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcționarii din cadrul SPCRPCÎV Olt să faciliteze obținerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obținut permisul de conducere auto în data de 6.06.2018“, a transmis DGA.

ȘTIRI VIDEO GdS

Proiect Google: Robotul care sortează gunoaiele

Una dintre firmele Alphabet, cunoscută iniţial ca Google X, care dezvoltă diverse proiecte considerate adesea SF, în zona de robotică, lucrează la...

România primește la Berlin 3 premii pentru educație

Global Leadership Conference a reunit săptămâna aceasta, la Berlin, participanți din 74 de țări care implementează programe moderne de educație antreprenorială și financiară.