6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInstructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influență

Un instructor auto din Olt a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce i-a pretins unei eleve o sumă de bani pentru a-i facilita obținerea permisului de conducere auto. Eleva a fost și ea pedepsită penal.
Faptele, spune Direcția Generală Anticorupție, s-au produs în vara anului trecut, când instructorul P.I. i-a pretins și a și primit de la o elevă 300 de euro, bani în schimbul cărora eleva trebuia să aibă asigurată admiterea la examenul pentru obținerea permisului auto. Instructorul a fost trimis în judecată, în 14 februarie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în timp ce eleva, D.G.S., a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției pentru infracțiunea de cumpărare de influenţă și a primit de la procuror promisiunea condamnării la o pedeapsă cu închisoarea de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.
„În fapt, în data de 18.06.2018, la sediul DGA a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 de euro de la inculpata D.G.S., în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcționarii din cadrul SPCRPCÎV Olt să faciliteze obținerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obținut permisul de conducere auto în data de 6.06.2018“, a transmis DGA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS