21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLicitația pentru serviciul de hrană de la SJU Craiova, anulată

Licitația pentru serviciul de hrană de la SJU Craiova, anulată

Până în acest moment se pare că nu există niciun alt doritor. Contractul SC Elcomex SRL
mai este valabil până la 30.06.2019

Licitația pentru serviciul de livrare a hranei pacienților de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova a fost anulată. Motivul este dat de faptul că nu s-a prezentat nimeni la prima strigare. Reprezentanții spitalului spun că în continuare vor urma procedurile legale, astfel încât bolnavii să beneficieze de mâncare.
Decizia conducerii spitalului, de a scoate la licitație după ani buni serviciul de livrare a hranei pentru pacienți și medicii care fac gărzi, a dat naștere mai multor controverse.
Reamintim că, timp de aproximativ opt ani, mâncarea de la Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost asigurată de firma SC Elcomex SRL. De curând, conducerea SJU Craiova a scos la licitație serviciul de furnizare a hranei, după ce contractul firmei a fost prelungit de două ori și nu mai suportă în mod legal reînnoire. Acum unitatea medicală caută un furnizor de servicii de catering, ceea ce scoate din joc SC Elcomex SRL pentru că aceasta pregătea mâncarea în blocul alimentar al spitalului, bloc alimentar în care firma a investit patru milioane de lei, conform administratorului acesteia.
Până în acest moment, se pare că nu există niciun alt doritor. Contractul SC Elcomex SRL mai este valabil până la 30.06.2019.
Conform caietului de sarcini, noua firmă care o să câștige contractul pentru livrarea hranei trebuie „să asigure zilnic serviciul de preparare şi livrare a hranei pentru bolnavii internaţi în cadrul autorităţii contractante, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin normele de hrană prevăzute de legislaţia în vigoare şi cu respectarea nivelului minim al alocaţiei de hrană stabilit prin Hotărârea nr. 429 din 2008 cu modificările și completările ulterioare privind stabilirea nivelurilor alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice“.
Prin hrană se înţelege felurile de mâncare caldă servite zilnic bolnavilor internaţi în secţiile spitalului, acestea fiind măsurabile în porţii şi structurate pe trei mese zilnic plus două – trei suplimente (detaliate în anexele cu regimuri și meniuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS