Acasă Local Gorj Directorul Direcţiei pentru Agricultură, încă 60 de zile de control judiciar

Directorul Direcţiei pentru Agricultură, încă 60 de zile de control judiciar

-

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar în ceea ce îl priveşte pe Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, acuzat de luare de mită. Pe perioada controlului judiciar, Tănăsescu nu mai poate ocupa funcţia în care se afla când a avut loc fapta. Prin urmare, Ministerul Agriculturii a decis numirea în funcţia de şef al Direcţiei pentru Agricultură Gorj a Petrei Ochişor, directoarea Direcţiei Agricole Giurgiu. Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Gorj, a declarat că noua şefă nu a sosit până acum la serviciu. Aceasta se află în concediu medical, începând cu 1 februarie. Alin Petrică exercită în prezent atribuţiile de director, până la sosirea noii şefe. Petra Ochişor a fost numită interimar pentru o perioadă de șase luni.

Urmărit penal pentru luare de mită

Este de amintit că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu 14.12.2018, a inculpatului Dan Tănăsescu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Inculpatul Tănăsescu Dan a depus o cauțiune în valoare de 50.000 de lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: la 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acea persoană, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...