5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarului din Cruşeţ îi va înceta mandatul

Primarului din Cruşeţ îi va înceta mandatul

Viorel Drăguşin, edilul din Cruşeţ

Primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, va rămâne fără mandat. Edilul a pierdut definitiv un proces împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate. Un raport al ANI a stabilit că primarul din Cruşeţ a fost incompatibil. Documentul a fost contestat în instanţă, însă edilul a pierdut definitiv procesul, săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liviu Diaconescu, şeful juriştilor din Prefectura Gorj, a declarat că se aşteaptă comunicarea oficială a deciziei instanţei de judecată şi a ANI, în ceea ce îl priveşte pe Viorel Drăguşin. Ulterior, prefectul va emite un ordin de încetare a mandatului. Cel mai probabil, atribuţiile primarului vor fi preluate de către viceprimar.

Incompatibil din 2013

Viorel Drăguşin, primarul din Cruşeţ, s-a aflat, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Crușeț și următoarele funcții sau calități: comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL PF), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010; persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL PFA), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013; reprezentant al comunei în cadrul AGA a SC SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013).

Probleme şi la Stoina

Şi Primăria din Stoina urmează să fie condusă de un consilier local. Primăriţa Ioana Buşe şi-a pierdut anul trecut mandatul după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare. Ioana Buşe a fost obligată anul trecut să renunţe la post şi a devenit consilier al viceprimarului Cristian Ionescu. Acesta a preluat atribuţiile primarului. Recent, instanţa supremă a stabilit că nici viceprimarul cu atribuţii de primar nu mai poate să rămână pe post. Vicele a devenit incompatibil, ca urmare a unui raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Raportul a rămas definitiv în instanţa de judecată. Prim urmare, şi Cristian Ionescu trebuie să plece din fruntea Primăriei Stoina. Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj, a declarat că în urma deciziei instanţei, Consiliul Local Stoina trebuie să se întrunească şi să vacanteze postul de viceprimar şi să stabilească un nou consilier local în locul lui Cristian Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS