6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru craiovenii acuzaţi de atacul din Rovine

Arest prelungit pentru craiovenii acuzaţi de atacul din Rovine

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţiile formulate de cei patru craioveni acuzaţi că, pe 15 ianuarie, au atacat cu bâtele un bărbat de 28 de ani, care se afla la volanul unui Mercedes.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie, patru bărbaţi l-au atacat pe craioveanul Liviu Popovici, care conducea un autoturism Mercedes. În mașină se aflau mama şi soţia bărbatului de 28 de ani. Astfel, în jurul orei 9.00, şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în Marea Britanie a tamponat şi blocat Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani pe aleea Nicolae Iorga. Din Audi au coborât patru bărbaţi, care l-au atacat pe şofer sub privirile mamei şi soţiei acestuia. „Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa loculul şi, din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că patru bărbaţi au agresat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, lovind, de asemenea, autovehiculul acestuia cu obiecte contondente“, au explicat atunci poliţiştii doljeni. Se pare că atacatorii aveau feţele acoperite cu fulare şi erau înarmaţi cu bâte şi alte obiecte contondente.
O zi mai târziu, poliţiştii doljeni au anunţat că au reţinut un suspect, pe craioveanul Marius Cojocaru, de 24 de ani. Acesta a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Un alt suspect, Ionuţ Trandafir, a fost arestat preventiv pe 18 ianuarie, tot de Tribunalul Dolj.
Ultimii doi suspecţi, craiovenii Alexandru Constantin şi Marian Savu, au fost arestaţi preventiv pe 23 ianuarie.
Ulterior, pe 13 februarie, procurorii doljeni au cerut şi obţinut la Tribunalul Dolj prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele inculpaţilor cu 30, 29, respectiv 24 de zile. În acest fel, mandatele de arestare ale celor patru inculpaţi, care au fost arestaţi la date diferite, urmează să expire pe data de 27 martie.
Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat ieri. Judecătorii craioveni au respins acţiunile inculpaţilor, aşa că aceştia rămân în continuare în arestul IPJ Dolj. „Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Cojocaru Marius, Constantin Alexandru, Savu Marian şi Trandafir Ionuţ împotriva încheierii nr. 28/13.02.2019“, se arată în hotărârea instanţei, care este una definitivă.
Cei patru sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv complicitate la tentativă de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS