Acasă Local Aproape 400 de kilograme de carne confiscată

Aproape 400 de kilograme de carne confiscată

-

Șase unități comerciale au fost amendate, iar polițiștii olteni au confiscat aproape 400 de kilograme de carne, ajunsă la comercializare fără a avea documentele de proveniență.
O shaormerie din Slatina a rămas fără 185 de kilograme de carne, după ce polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au derulat, duminică, 17 februarie 2019, o acțiune de control, în total șase unități comerciale fiind amendate și 380 de kilograme de carne, sechestrate. Cele șase unități au de plătit, în total, amenzi de 22.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
„În urma activităților desfășurate, polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat, la șase societăți comerciale, aproximativ 380 kg de carne diverse sortimente, care urma să fie comercializată și care nu respecta normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.
Din această cantitate, aproximativ 185 kg de carne erau achiziționate din afara țării, fără ca agentul economic respectiv să poată prezenta o declarație de conformitate pentru carnea achiziționată în vederea comercializării“, a transmis IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...