10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn şofer beat a încercat să scape de dosar cu 200 de euro

Un şofer beat a încercat să scape de dosar cu 200 de euro

Poliţiştii doljeni l-au oprit în trafic pe şoferul turmentat, iar acesta din urmă a încercat să-i mituiască cu 200 de euro

Un bărbat, de 39 de ani, din localitatea doljeană Valea Stanciului, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, după ce a încercat să le dea poliţiştilor de la Rutieră o şpagă de 200 de euro. În schimbul mitei, bărbatul spera că scapă de un dosar penal de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul a fost depistat în Craiova, duminică dimineaţă, în timp ce conducea un autoturism deşi era băut bine. „În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 39 de ani, din Valea Stanciului, care conducea un autoturism prin Craiova, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că acesta avea o concentraţie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost condus la spital, unde însă a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiind condus la sediul Biroului Rutier Craiova, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, bărbatul a încercat să ofere în repetate rânduri poliţiştilor suma de 200 de euro, pentru a nu se întocmi dosar penal în cauză“, au explicat poliţiştii doljeni.
Cei doi poliţişti şi-au informat superiorii despre tentativa de mituire, iar în scurt timp, ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Bărbatul de 39 de ani a fost prins în flagrant în timp ce le oferea agenţilor de la Rutieră suma de 920 de lei. Potrivit oamenilor legii, cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a întocmit pe numele inculpatului un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, doljeanul este cercetat şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul prelevării de probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS