9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început procesul craioveanului care a lovit un poliţist cu telefonul în cap

A început procesul craioveanului care a lovit un poliţist cu telefonul în cap

Anchetatorii susţin că şoferul de 32 de ani a lovit un poliţist cu telefonul în cap

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au început judecarea dosarului în care un craiovean, de 32 de ani, este acuzat că a spart capul unui poliţist cu telefonul mobil. Vineri, la primul termen de judecată, instanţa a dispus amânarea cauzei până la jumătate lunii martie, până când vor fi analizate probele anchetatorilor.
Craioveanul Marius Cauc, de 32 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ultraj în octombrie, anul trecut. A urmat procedura de cameră preliminară, iar instanţa a fixat primul termen de judecată pentru sfârşitul săptămânii trecute.
Anchetatorii au reţinut că, în seara zilei de 19 septembrie, craioveanul de 32 de ani a agresat un poliţist care încercase să-l oprească în trafic.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord, a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, așa că aceștia din urmă au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe șoseaua Bălcești. „Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, politiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului“, au precizat polițiștii doljeni. După aceea, șoferul a rupt-o la fugă, iar unul dintre agenți a tras mai multe focuri în aer, însă nu a reușit să-l mai prindă pe fugar.
Ulterior, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 septembrie 2018, iar pe 13 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS