11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj6 milioane de euro costă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru viitorul drum expres Craiova-Târgu Jiu

6 milioane de euro costă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru viitorul drum expres Craiova-Târgu Jiu

Drumul expres Craiova Târgu Jiu ar fi o variantă rapidă la DN 66

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru viitorul drum expres Craiova-Târgu Jiu costă aproape 6 milioane de euro. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de solicitant, a elaborat și depus la începutul lunii februarie 2019 Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Craiova-Târgu Jiu“. Astfel, se urmăreşte obținerea de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Un drum mai rapid

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T Globală, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condiții pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene. „Rezultatele așteptate ale proiectului sunt: realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție. Valoarea totală a proiectului este de 28.547.436,84 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 20.540.754,91 lei, 15% contribuția proprie – 3.624.839,10 lei, restul de 4.381.842,83 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 25 de luni. Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020“, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS