22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecţie de votare la Universitatea din Craiova, pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova

Secţie de votare la Universitatea din Craiova, pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova (ASBC) a anunţat sâmbătă, printr-un comunicat, că pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc în data de din 24 februarie, va exista o secţie de votare şi în Craiova, în incinta Universităţii, unde vor putea vota toate persoanele care deţin paşaport moldovenesc.

„Pentru a-şi demonstra rolul decisiv în alegerile parlamentare din anul acesta, diaspora poate face un pas spre viitorul pe care şi-l dorește, exercitându-și dreptul de vot în ziua scrutinului, care va avea loc în data de 24 februarie 2018, între orele 7:00-21:00, în incinta Universității din Craiova, situată pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 13. Asociația Studenţilor Basarabeni din Craiova și-a demonstrat încă odată spiritul civic, reușind să obțină deschiderea unei secții de votare în Craiova, uşurând tuturor basarabenilor din Oltenia procesul votării”, se precizează în comunicatul studenţilor basarabeni.

În anul 2016, în Craiova a fost deschisă o secție de votare, la care au venit să-și exercite dreptul de vot atât studenţii din Craiova, cât şi cei din Petroşani şi Târgu-Jiu.

Actele  necesare pentru cei din diasporă sunt:
– paşaportul valabil al cetățeanului Republicii Moldova
– livretul de marinar

De reţinut: în afara ţării nu se permite votarea în baza buletinului de identitate!

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor avea loc în baza sistemului mixt de vot. Mai exact, 50 de deputaţi vor fi aleşi ca şi până acum, pe liste de partid, iar 51 în circumscripţii uninominale.

Alegătorii vor primi în secția de votare patru buletine de vot de culori diferite, unde se vor menționa:
– candidații electorali pe circumscripția națională;
– candidații care concurează în circumscripțiile unionale;
– două întrebări puse în cadrul plebiscitului național.

„Pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie vor figura 15 partide în buletinul de vot. La alegerile electorale au dreptul sa voteze persoanele care au peste 18 ani și locuiesc în Craiova sau în orașe precum
Târgu-Jiu, Petroșani, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Râmnicu Vâlcea, dar și toate persoanele stabilite în zona de sud al României”, se mai arată în comunicat.

Persoanele din Republica Moldova care se află în tranzit în data de 24 februarie şi trec prin Craiova își pot exercita liber dreptul la vot, prin completarea unei declarații din care să rezulte că nu au mai votat în altă secție de votare, mai anunţă Asociaţia Studenţilor Basarabeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS