6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStaţiunea Rânca, plină de turişti

Staţiunea Rânca, plină de turişti

Staţiunea montană Rânca a fost plină-ochi la finalul săptămânii trecute. Pârtiile au fost luate cu asalt de turiştii din judeţ, regiune şi din alte zone ale ţării. Vremea a fost foarte bună, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă au fost optime. Au fost deschise toate cele cinci pârtii de schi şi snowboard din centrul staţiunii şi au funcţionat şi câteva pârtii mai mici pentru sanie. Astfel, cei mici au putut să se bucure şi ei de un weekend reuşit la cota 1.650 în Munţii Parâng, sub Vârful Păpuşa. Şi cabanierii s-au bucurat în weekendul trecut, având în vedere că multe familii au închiriat locuri de cazare pentru a petrece câteva zile la munte, pe pârtie, sau pentru a admira peisajele unice ale zonei, având în vedere că de mulţi ani nu a mai fost atâta zăpadă în staţiunea Rânca.

Intervenţii puţine pentru că e multă zăpadă

Angajaţii Serviciului Public Judeţean al Salvamont Gorj s-au aflat şi ei la datorie. Echipaje sporite de 8-10 salvatori au fost la Rânca pe toate pârtiile funcţionale. Din fericire, nu au existat decât trei intervenţii. „Staţiunea a fost plină până la refuz. Foarte multă lume a urcat pentru că vremea a fost foarte bună. S-a schiat în toate zilele, de dimineaţa până seara, şi chiar şi în nocturnă de cei care au dorit acest lucru. Toată lumea a fost mulţumită de calitatea pârtiilor. De data aceasta a fost multă zăpadă. Am avut trei intervenţii. Un număr foarte mic raportat la situaţia de până acum“, a menţionat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Judeţean al Salvamont Gorj.

Prima cupă la schi, pe 16 februarie

Drumul Naţional 67 C Novaci – Rânca a fost curăţat şi s-a putut urca în staţiune. Doar între kilometri 31 şi 34 se înregistra duminică zăpadă de 1 – 2 centimetri, însă nu au fost probleme la urcare sau la coborâre, drumarii acţionând cu material antiderapant. Este de precizat că la finalul acestei săptămâni, pe 16 februarie, este programată prima competiţie de schi a sezonului. Este vorba de Cupa Rotary, intrată deja în tradiţia concursurilor de schi din Rânca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS