8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO femeie din Olt a fost împușcată accidental în drum spre o partidă de vânătoare

O femeie din Olt a fost împușcată accidental în drum spre o partidă de vânătoare

Anchetatorii cercetează un caz de braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă după ce o femeie de 29 de ani, din localitatea Poboru, județul Olt, a fost grav rănită, vineri seară, după ce o pușcă de vânătoare s-ar fi descărcat accidental.
Accidentul s-a produs în mașina cu care femeia, împreună cu soțul său, dar și cu o altă familie – potrivit anumitor surse, chiar nașii cuplului – plecaseră vineri seara la vânătoare, atât soțul femeii, cât și bărbatul a cărui armă s-a descărcat, fiind vânători și deținători legali de armă.
Arma de vânătoare ar fi fost ținută între scaunele autoturismului, iar aceasta, la un moment dat, s-ar fi descărcat în brațul femeii de 29 de ani, rănind-o grav. Un bărbat de 39 de ani (nașul femeii) a sunat imediat la 112 și a solicitat o ambulanță, fără, însă, să detalieze cele întâmplate, totodată pornind cu femeia, care sângera masiv, către spital. Pe traseu femeia a fost preluată de o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în stare gravă, cu tensiunea arterială scăzută, astfel că la sosirea la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost rapid preluată de trei medici chirurgi, care au reușit să oprească sângerarea și să stabilizeze starea femeii, pacienta ajungând, în aceeași seară, la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii slătineni au avertizat, în schimb, că există riscul ca pacienta să-și piardă antebrațul drept.
„E la Spitalul Floreasaca din București, a fost operată timp de 5-6 ore, și-a revenit din anestezie, e conștientă, știe tot ce s-a întâmplat. Acum așteaptă să vadă cum evoluează după operație“, a declarat primarul localității Poboru, Iulian Bărăscu, șeful femeii (tânăra lucrează pe un post de contabil în cadrul Serviciului de Alimentare cu Apă în Primăria Poboru).

Dosar pentru vătămare corporală și braconaj

Persoanele implicate în cele întâmplate le-au spus, însă, polițiștilor inițial că femeia ar fi fost rănită după ce arma soțului său s-ar fi descărcat accidental în timp ce acesta se pregătea să o curețe. Verificările ulterioare au scos la iveală adevărul, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă.
„În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că la 8 februarie, în jurul orei 19.00, doi bărbați, de 39 și de 30 de ani, se deplasau cu autoturismul către o partidă de vânătoare organizată ilegal pe raza comunei Poboru. O femeie, de 29 de ani, din comuna Poboru, care era pasageră pe bancheta din spate, a fost împuşcată accidental cu arma de vânătoare deţinută în mod legal de bărbatul de 39 de ani, din orașul Scornicești.
„Femeia a fost transferată la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi braconaj cinegetic“, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS