Acasă Local Gorj Alunecări de teren, reactivate în trei localităţi

Alunecări de teren, reactivate în trei localităţi

-

Alunecările de teren s-au reactivat în trei comune ale judeţului Gorj. Topirea zăpezii şi apa în exces din sol au pus în mişcare pământurile. Trei primării au transmis în acest sens informări la Prefectura Gorj. Este vorba de unităţile administrativ-teritoriale din Brăneşti, Licurici şi Roşia de Amaradia. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a declarat că la două alunecări de teren s-au deplasat pentru a face evaluări comisii formate din specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii, precum şi din cadrul ISU Gorj. La Brăneşti s-a produs o alunecare la un drum comunal, iar la Licurici – la un drum judeţean. La nivelul comunei Brăneşti urmează să fie alocate fonduri de la bugetul local pentru repararea drumului, a precizat Corina Belteu. Pentru reabilitarea drumului judeţean afectat la Licurici, fondurile trebuie să fie asigurate de către Consiliul Judeţean.

Probleme mai vechi la Roşia de Amaradia

Reprezentanta Prefecturii Gorj a mai spus că la Roşia de Amaradia sunt puse în pericol două gospodării. Comuna este predispusă alunecărilor de teren. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că a cerut încă de anul trecut fonduri, dar nu a primit vreun leu. Corina Belteu a precizat că fondurile au fost repartizate de către guvern şi nu la nivel local. „Sunt doar trei localităţi până acum unde au fost semnalate probleme ca urmare a reactivării unor alunecări de teren. Deja în două au fost propuse soluţii, inclusiv în ceea ce priveşte identificaea surselor de finanţare. La Roşia de Amaradia este o problemă mai veche. Noi am centralizat datele de anul trecut şi au făcut solicitări de fonduri către guvern. Decizia repartizării banilor nu ne-a aparţinut. Acolo s-a decis probabil că erau localităţi unde ar fi trebuit să ajungă cu prioritate banii, tot ca urmare a unor situaţii de urgenţă“, a mai declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

REVIEW / Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului

Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului, este un laptop foarte interesant, care ofera utilizatorului două display-uri, unul tactil, numit ScreenPad™ Plus și unul clasic, cu rezoluție full HD și diagonală de 14 inch.