Un scandal de proporţii a izbucnit la Secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. O filmare realizată cu telefonul mobil anul trecut de una din salariatele secţiei prezintă trei bolnavi semidezbrăcaţi care se sărută şi se mângâie în zonele intime. Cea care a realizat filmarea ar fi fiica managerului Gigel Capotă, referent în cadrul Secţiei psihiatrie. Potrivit lui Gigel Capotă, administraţia unităţii medicale a aflat de existenţa filmului şi o comisie s-a deplasat în cadrul secţiei pentru a lua măsuri administrative. Filmarea a fost realizată anul trecut, iar în imagini apare o bolnavă şi doi pacienţi, despărţiţi de un grilaj metalic.

Şedinţă pentru demiterea medicului-şef

Comitetul Director al unităţii medicale a organizat o şedinţă în cadrul Secţiei psihiatrie şi a dispus destituirea medicului-şef de secţie, respectiv a doctoriţei Gabriela Pătrăşcoiu. De asemenea, asistenta-şefă a fost detaşată la Secţia cardiologie. Traian Capotă a declarat că fosta şefă a Secţiei psihiatrie a contestat în instanţă măsura destituirii. Atât şefa de secţie, cât şi asistenta s-ar fi aflat în concediu de odihnă, respectiv ar fi avut liber în ziua realizării filmării. Directorul Spitalului Judeţean a mai afirmat că a fost luată şi o măsură suplimentară, respectiv de separare a pacienţilor de sex feminin de cei de sex masculin, prin montarea a încă unui grilaj metalic. Gigel Capotă a dezvăluit şi ce salariu încasează fiica sa. Despre aceasta, managerul Spitalului Judeţean a precizat că nu a fost angajată în mandatul său şi că are un salariu de 2.400 de lei. Ministerul Sănătăţii a fost informat în legătură cu cele întâmplate la Secţia psihitrie.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.