Petra Ochişor, noua şefă a Direcţiei Agricole Gorj foto: cronicagiurgiuveana.ro

Fosta directoare a Direcţiei Agricole Giurgiu, Petra Ochişor, a fost detaşată să conducă Direcţia Agricolă Gorj, rămasă fără conducere. Noua şefă trebuia să se prezinte la noul loc de muncă la începutul acestei săptămâni, respectiv de luni. Deocamdată, ea nu a ajuns la Direcţia Agricolă Gorj, după cum a precizat directorul adjunct al instituţiei, Alin Petrică. Acesta a mai spus că fostul director Dan Tănăsescu, anchetat de DNA, este momentan şef de serviciu în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Gorj. Tănăsescu a fost schimbat din funcţie şi se află sub control judiciar până pe data de 14 februarie, măsura fiind luată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este de precizat că Dan Tănăsescu este acuzat de luare de mită de către procurorii anticorupţie. Acesta ar fi pretins o sumă de bani unui fermier pentru a facilita acordarea unui ajutor financiar la programul tomate.

Cauţiune de 50.000 de lei

Dan Tănăsescu a plătit o cauţiune de 50.000 de lei ca să scape de arest. El a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 2.000 de lei de la un fermier. „La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acea persoană, a subvenţiei pentru programul «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate». Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Tănăsescu Dan trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigaţii Criminale conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; f) să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv calitatea de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj. Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului Tănăsescu Dan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală“, se precizează într-un comunicat al DNA.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.