Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu Târgu Jiu

Marian Rotaru este angajat de miercuri pe postul de adjunct al Direcţiei Publice de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Propunerea a venit din partea Comisiei de Disciplină din cadrul primăriei, după cum a explicat edilul Marcel Romanescu. Urmează ca evaluarea activităţii directorului Marian Rotaru la Direcţia Publică de Patrimoniu să se producă în perioada următoare. „A fost propunerea venită din partea Comisiei de Disciplină. Va continua verificarea comisiei şi va avea loc şi evaluarea activităţii în acelaşi timp. Sunt şi modificări ale legii şi evaluarea nu mai implică în prezent o procedură atât de greoaie. Vom vedea care vor fi concluziile anchetei şi propunerile de măsuri în continuare“, a spus Marcel Romanescu.

Continuă verificarea

Potrivit lui Marcel Romanescu, solicitarea trans-ferului lui Marian Rotaru a venit în urmă cu două zile. Verificarea Comisiei de Disciplină în ceea ce îl priveşte pe Rotaru va continua. Vor fi audiaţi salariaţi din cadrul Direcţiei Publice de Patrimoniu. Există suspiciunea că subalternii lui Marian Rotaru nu ar fi putut să se prezinte în faţa Comisiei de Disciplină din diferite motive. Prin mutarea lui Rotaru se speră să nu mai apară probleme de acest gen şi funcţionarii să poată să fie audiaţi. Marian Rotaru a fost acuzat că a afectat grav imaginea Direcţiei de Patrimoniu şi a primăriei. Acesta a fost fotografiat cu picioarele într-un lighean, în biroul de la instituţie, în timp ce o subalternă îi făcea pedichiura. Rotaru a negat cele întâmplate, însă femeia de serviciu care a oferit serviciile de pedichiură a confirmat ceea ce a apărut în spaţiul public.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.