Încasările sunt în scădere

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este nemulţumit de situaţia încasărilor de la parcarea din faţa Complexului Comercial Rodna şi că se putea mult mai mult. Parcarea a fost preluată la finalul anului trecut de municipalitate de la patronii complexului amintit. Romanescu a anunţat că primăria va încerca să administreze parcarea la fel de bine sau mai bine decât au făcut-o oamenii de afaceri respectivi. Primarul este acum nemulţumit de situaţia încasărilor şi spune că este imposibil ca în anumite perioade să fie raportate sume fixe consecutiv. Romanescu spune că este greu de explicat că încasezi în zile diferite aceeaşi sumă. Edilul spune că sunt semne de întrebare în legătură cu modul de taxare, raportat la luna decembrie, când încasările au fost şi de peste 2.000 de lei, iar în ianuarie au ajuns la o mie de lei pe zi.

Sistem de plată prin sms

Primarul din Târgu Jiu a anunţat că i-a trasat sarcini directorului adjunct Tătaru, de la Direcţia Publică de Patrimoniu să introducă sistemul de plată prin sms a locurilor de parcare. Acest sistem a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local. De asemenea, vor fi verificaţi salariaţii care realizeză taxarea. Edilul nu este nemulţumit de sume, ci de modul în care este efectuată taxarea, toate sumele fiind rotunjite zi de zi. În luna ianuarie, încasările au fost de peste 42.000 de lei, iar pe două săptămâni din decembrie de aproape 30.000 de lei. „Este un sistem mai bun cel de plată prin sms. Acolo se vede exact cât se plăteşte. Nu ştiu exact de ce vin acele sume fixe de la o zi la alta, fără nicio variabilă. Este imposibil să ai încasări identice în fiecare zi. Mai ales duminica, atunci când vine lumea în număr mare la piaţă, la cumpărături. Şi nu ai cum să ai o mie de lei zile la rând. Trebuie comparat cu lunile care vor urma şi să vedem cum va merge treaba“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.