Acasă Local Gorj Primăria anunţă că nu vor fi majorate impozitele şi taxele locale

Primăria anunţă că nu vor fi majorate impozitele şi taxele locale

-

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susţine că este fericit pentru că anul acesta nu vor fi probleme cu impozitele şi taxele locale. Acestea vor rămâne la fel ca în 2018, lucru ce reprezintă un motiv de fericire după cum declară primarul în funcţie. În plus, Romanescu se laudă şi cu faptul că s-a reuşit scăderea impozitelor pentru agenţii economici. Marcel Romanescu a mai spus că este regretabil ce se întâmplă la unele administraţii publice locale, ca urmare a neînţelegerilor. Exemplul oferit este municipiul Motru, unde s-a pus în discuţie la un moment dat creşterea impozitelor şi a taxelor locale. Cei de la Direcţia Publică de Venituri au făcut toate simulările şi vom păstra taxele şi impozitele la nivelul anului trecut. Sunt chiar fericit că am reuşit să reducem impozitul pentru întreprinzători“, a menţionat Romanescu.

În aşteptarea bugetului

Edilul din Târgu Jiu a mai afirmat că în momentul de faţă trebuie clarificată situaţia bugetului la nivel central. Dacă se va rămâne la varianta propusă de guvern în prezent, cheltuielile vor fi foarte mari pentru primărie. După cum a spus Marcel Romanescu, bugetul municipalităţii va avea de pierdut. Primarii cer un buget măcar la nivelul anului 2017. Pierderea la buget a primăriei este de 14 milioane de lei, fonduri nealocate de la bugetul central. „Suntem în aşteptarea bugetului la nivel central. S-a venit cu propunerea cunoscută şi primăriile vor avea cheltuieli mai mari şi venituri mai mici. Vedem cum se va negocia şi la ce variantă se va ajunge. Noi oricum avem, faţă de 2017, un buget mai mic de 14 milioane de lei. Acest lucru atârnă greu în ceea ce priveşte politica de investiţii a primăriei. Nu ne gândim decocamdată la voucherele de vacanţă şi la norma de hrană. Deocamdată, vrem să avem un buget şi apoi vom face toate calculele“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

LIVEVIDEO Dezbaterea președintelui Iohannis cu jurnaliști și politologi

Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, începe la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiind organizată...