10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) Scoate Claudiu Manda din nuntă banii pentru casa de lux?

(GALERIE FOTO) Scoate Claudiu Manda din nuntă banii pentru casa de lux?

Viitoarea familie formată din senatorul Claudiu Manda şi deputatul Olguţa Vasilescu va avea nevoie de daruri consistente la nunta programată în curând pentru a putea plăti cei 150.000 de euro (720.000 de lei) împrumutaţi de la prieteni cu care senatorul a cumpărat o parte dintr-o casă boierească de lux în centrul Craiovei, pe strada Fraţii Goleşti. Imobilul ar fi costat în total 230.000 de euro (1,1 milioane de lei), iar diferenţa ar fi fost acoperită cu un apartament deţinut de o firmă la care Claudiu Manda este acţionar. Cei doi viitori soţi au împreună venituri declarate anul trecut de circa 290.000 de lei. În timp ce Manda şi-a cumpărat în leasing în 2017 un Mercedes care a costat 124.000 de lei şi are în cont 34.000 de lei, Vasilescu deţine în conturi circa 180.000 de lei şi nu are datorii. Un aspect care a atras atenţia în privinţa tranzacţiei este preţul relativ mic raportat la dotările de lux (clanțe cu cristale Swarovski şi robineți la baie suflați cu aur de 24k) în condiţiile în care pe piaţa imobiliară un apartament cu două camere a ajuns să coste şi 90.000 de euro. Interesant este că iniţial casa a fost scoasă la vânzare la preţul de 385.000 de euro, ceea ce înseamnă că senatorul Manda a obţinut o reducere considerabilă.

Senatorul Claudiu Manda a cumpărat o casă din anul 1906 renovată recent, cu dotări de lux pe strada Fraţii Goleşti din Craiova cu bani împrumutaţi de la prieteni. Tranzacţia ar fi avut loc acum o lună, iar preţul este unul foarte bun dacă ne raportăm la descrierea de pe site-urile unde a fost postat anunţul de vânzare. „Pentru cei mai pretențioși și care preferă casele boierești, vă ofer spre vânzare un imobil special ce îmbină stilul baroc cu luxul și ceea ce înseamnă conceptul smart-house. La exterior a fost izolată cu polistiren de 10 cm grosime și densitate de 80, iar la interior, pereții au fost refăcuți și tencuiți și se ”bucură” de vopseaua decorativă de la San Marco, în stilul Roxidan și Stucco Venețian“. Descrierea continuă cu detalii desprinse parcă din filmele istorice cu palate somptuoase. “Ca și “exces de lux”, în livingul de la parter avem un șemineu impunător și elegant în același timp. Toate camerele au candelabre import Italia, ușile sunt dotate cu clanțe cu cristale Swarovski, băile au robineții suflați cu aur de 24k, iar toate vasele wc au capace soft-close. La mansardă, ferestrele au o perdea pentru întuneric, sunt acționate din telecomandă și sunt prevăzute cu senzori de ploaie și vânt pentru închidere automată“, se arată în anunțul de vânzare (…). Curtea este împărțită în trei zone: o terasă acoperită cu perdea acționată electric, unde se află locul de luat masa și un gratar din cărămidă complet utilat, inclusiv plită și rotisor; o piscină încălzită (8/4 m), cu cameră tehnică proprie și duș; zonă verde cu gazon, brăduți și plante ornamentale“, se arată în anunţul de vânzare de pe unul din site-uri. Interesant este că preţul iniţial de vânzare a fost de 385.000 de euro, iar senatorul a achiziţionat casa cu 230.000 de euro. Nu este clar dacă cei 385.000 de euro se refereau la întreaga casă cu teren cu tot sau doar la o parte din ea în contextul în care Claudiu Manda a precizat pentru g4media.ro că el a plătit doar pentru 62% din imobil.

Potrivit sursei citate, Claudiu Manda a plătit 150.000 de euro pentru 62% din imobil, restul tranzacției fiind acoperit prin schimbul unui apartament deținut de o firmă în care senatorul PSD este acționar. Deşi nu a precizat, firma despre care vorbea senatorul se numeşte Imoband SRL şi figurează în declaraţia de avere a acestuia. „O parte din imobilul cu suprafața totală de 230 de metri pătrați este ocupată de alți locatari“, a spus Claudiu Manda pentru G4Media.ro. De unde a luat parlamentarul banii pentru tranzacţie? „Este vorba despre împrumuturi de la cunoștințe cu acte făcute la notar, care vor putea fi văzute în declarația mea de avere; venituri din cont, o descoperire de card, plus schimbul cu apartamentul deținut de firma la care sunt acționar. Sper ca o parte din împrumuturile menționate să o pot returna din veniturile de la nuntă“, a spus Claudiu Manda. Contactat de GdS, senatorul nu a dorit să comenteze în plus, spunând doar că totul se va vedea în viitoarea declaraţie de avere. Surse avizate au declarat pentru GdS că celălalt proprietar al restului de 38% din casa de pe strada Fraţii Goleşti ar fi tot firma Imoband.

Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu se vor căsători în curând. Ce se va întâmpla însă în cazul, puţin probabil, în care darul de la nuntă nu va acoperi împrumutul de la cunoştinţe.
Potrivit ultimei declaraţii de avere, senatorul avea datorii de circa 125.000 de lei după ce şi-a cumpărat în leasing un Mercedes, contract care expiră în 2023. În conturi, Manda deţine circa 35.000 de lei, iar la capitolul venituri acesta a obţinut anul trecut 146.000 de lei. Tot în declaraţia de avere figurează şi firma Imoband la care este acţionar, ale cărei acţiuni sunt evaluate la circa 300.000 de lei. De la respectiva firmă, Claudiu Manda nu a declarat obţinerea vreunui leu ca dividende.
Viitoarea sa soţie, Olguţa Vasilescu, nu are niciun bun mobil sau imobil, nu are datorii, iar în conturi deţine circa 180.000 de lei. La capitolul venituri, Vasilescu a declarat venituri similare cu cele ale viitorului soț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS