8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) Gala studenților Erasmus, la Universitatea din Craiova

(GALERIE FOTO) Gala studenților Erasmus, la Universitatea din Craiova

Craiova este pe harta europeană a orașelor universitare care oferă posibilitatea tinerilor străini de a studia un semestru sau un an întreg prin programul internațional de burse Erasmus Plus. În acest an universitar, nu mai puțin de 57 de tineri au ales Bănia pentru a studia la programele de licență sau de master din domeniile economie, medicină, litere, electromecanică sau kinetoterapie. Pe lângă cursuri, ei participă și la diverse acțiuni și experiențe sociale, pentru care Universitatea din Craiova i-a premiat, organizând Gala Studeților Eramus Plus, eveniment care anul acesta a ajuns la cea de a IX-a ediție.

Tinerii care au ales anul acesta să vină la Craiova, prin programul Erasmus Plus, sunt din Spania, Italia, Mexic, Polonia, Grecia, Turcia. Fie că au ales să studieze la Universitate sau la Universitatea de Medicină și Farmacie, pe toată durata acestui semestru universitar au interacționat pentru a participa la diverse evenimente sau acțiuni cu caracter cultral sau social organizate de Asociația Erasmus Student Network din Craiova, oferindu-le noi experiențe. „Am organizat petreceri pentru studenți, dar am avut și evenimente cu caracter social. De exemplu, am fost în parc și i-am legat de picioare ca să vadă cum este să ai o dizabilitate. A mai fost o acțiune Free Hugs, în care legați la ochi am dat îmbrățișări celor care treceau. Au încercat să mănânce legați la ochi. Au interacționat cu elevii. Au fost la Școala Româno-Britanică și i-au ajutat pe copii să își pregătească portofolii despre fiecare țară din Uniunea Europeană“, a explicat Daria Pppovici, vivcepreședinte marketing în cadrul Asiociației Erasmus Student Network (ESN) din Craiova. Pentru implicare în diverse acțiuni, asociația a organizat vineri Gala Studenților Eramus Plus, eveniment ajuns la cea de a IX-a ediție și care s-a derulat în amfiteatrul Drăgan din cadrul Universității din Craiova.

„Gala ESN Craiova este un eveniment ce marchează sfârșitul fiecărui semestru de studii și reprezintă prilejul de a premia studenţii străini care efectuează o mobilitate în cadrul programului Erasmus+, dar nu numai, pentru participarea la proiectele desfăşurate la Universitateadin Craiova, precum şi pentru implicarea în evenimentele organizate de ESN Craiova şi Departamentul de Relaţii Internaţionale. În cadrul evenimentului, le sunt recompensate motivaţia şi implicarea de care au dat dovadă în organizarea evenimentelor culturale cu caracter internațional și membrilor activi, oferindu-le diverse obiecte care să le amintească de experiența Erasmus, dar și de orașul Craiova.
Gala ESN le dă participanților ocazia de a rememora momentele petrecute împreună pe parcursul mobilității la Craiova înainte ca o parte dintre studenții străini să își finalizeze perioadele de mobilitate“, a precizat studenta Daria Popovici.

Mulți tineri străini care au venit să studieze la Craiova spun că au ales centrul universitar în funcție de diverse aspecte. De exemplu, Cecilia este din Spania și a dorit să aibă o experieneță nouă într-un oraș care să nu fie foarte aglomerat. „Studiez științe economice în Craiova, pentru mine este un oraș mic, dar este orașul perfect“, a spus studenta. Sunt și tineri care au spus că au preferat Craiova în locul Bucureștiului, luând în calcul și informațiile aduse de colegii care au mai studiat în Bănie.

„Sunt din Ravena, studiez medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Nu știam la ce să mă aștept, dar am ales Craiova în locul Bucureștiului pentru că am auzit că este un oraș mai prietenos, și mă bucur de alegerea făcută. Voi rămâne aici în semestrul următor“, a spus Saverio. Tânărul este în ultimul an la Medicină și a spus chiar că intenționează să rămână în România pentru a profesa în domeniul medicinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS