Acasă Local Al 69-lea deces din cauza gripei

Al 69-lea deces din cauza gripei

-

Al doilea deces survenit la un pacient din Olt și al 69-lea la nivel național s-a înregistrat sâmbătă, 2 februarie 2019. Pacienta din Olt avea 41 de ani și alte boli asociate.

Decesul pacientei a survenit sâmbătă, 2 februarie 2019, în cazul acesteia fiind confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09. Este al doilea deces al unui pacient din Olt în acest sezon gripal. Numărul pacienților diagnosticați cu gripă ajunsese, la 1 februarie 2019, conform unei situații comunicate de DSP Olt, la 87 de cazuri, 62 fiind adulți și 25 copii. Femeile au fost mai afectate decât bărbații, iar cele mai multe cazuri confirmate provin din mediul urban – 48.
În Spitalul Județean de Urgență Slatina, Secția de Boli Infecțioase, au fost diagnosticate 83 de cazuri, confirmate cu analize de laborator, în vreme ce spitalul din Caracal are doar patru cazuri diagnosticate.
Toți pacienții, a mai precizat DSP Olt, au primit tratament antiviral (Tamiflu).
Din cei 25 de copii diagnosticați cu gripă, doar șase frecventează colectivități, doi fiind din Slatina (copii de grădiniță), unul din Piatra-Olt, unul din Mărgineni, unul din Găneasa, iar cel de-al șaselea din Verguleasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.