Polaris vrea să schimbe parcul auto

Firma de salubritate din Târgu Jiu, Polaris, a adus în municipiu primele trei maşini noi pentru ridicarea gunoiului. Societatea a fost amendată recent de Poliţia Locală pentru că a lăsat neridicat gunoiul din câteva cartiere. Motivul a fost lipsa mijloacelor auto pentru ridicare a deşeurilor menajere. Reprezentanţii Polaris au anunţat că au început un program de achiziţii de maşini noi. Primele trei au ajuns deja la Târgu Jiu şi vor începe să fie folosite, după cum a precizat primarul Marcel Romanescu. Edilul a spus că, până la finalul anului 2019, tot parcul auto al firmei de salubritate va cuprinde numai maşini noi.

Sistem de monitorizare video

Reprezentantul Primăriei Târgu Jiu a afirmat că a solicitat Serviciului de Gospodărire Comunală instalarea de camere video pe toate ghenele de gunoi. În acest fel va fi monitorizată şi activitatea Polaris de ridicare a gunoiului şi dacă cetăţenii aruncă deşeurile unde trebuie. Edilul lasă să se înţeleagă faptul că nu vor fi probleme cu monitorizarea video, în oraş fiind doar 67 de centre de colectare. Investiţia urmează să fie prinsă în bugetul din acest an. „Nu sunt foarte multe centre de colectare, acolo unde sunt pubelele. Aştept un referat şi să cuprindem în buget această investiţie în bugetul din acest an. Va fi un sistem modern de monitorizare video şi se va vedea exact unde nu este ridicat gunoiul sau cum este gestionată de cetăţeni platforma de gunoi. Sunt foarte utile aceste echipamente pentru că se vor putea observa evenimente ce s-a putea produce în parcările de reşedinţă, tot ale primăriei“, a mai spus Marcel Romanescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.