14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Maşină proiectată prin geamurile unei staţii peco

(VIDEO) Maşină proiectată prin geamurile unei staţii peco

Un accident mai puţin obişnuit a avut loc marţi noaptea, într-o staţie peco de pe Calea Severinului din Craiova. Un şofer începător a intrat în staţia peco pentru a alimenta şi a lovit în plin un autoturism parcat, pe care l-a proiectat prin geamurile clădirii în care se aflau mai mulţi angajaţi şi clienţi.

Maşina lovită de şoferul începător a fost proiectată în interiorul staţiei peco

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un craiovean de 19 ani, care conducea un autoturism Seat, a intrat într-o staţie peco de pe Calea Severinului pentru a alimenta şi a pierdut controlul direcţiei. „Întrucât nu a adaptat viteza, cel în cauză a pierdut controlul autoturismului și a lovit alte două mașini care erau parcate regulamentar, una dintre acestea fiind proiectată în interiorul clădirii“, au precizat poliţiştii doljeni.
Maşina lovită şi proiectată prin geamurile staţiei peco este tot un Seat. Un client al staţiei peco, un bărbat de 38 de ani, care bea o cafea în momentul accidentului, a fost rănit şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea primelor îngrijiri medicale.
Poliţiştii doljeni au stabilit că şoferul de 19 ani are permis de conducere de câteva luni. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Nici Unitatea de Primiri Urgenţe nu a scăpat

Un accident asemănător a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie, când un bărbat de 39 de ani a intrat cu maşina în incinta Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă Craiova.
Astfel, maşina scăpată de sub control, la volanul căreia se afla Ioan Lupu, de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, a trecut prin uşile de termopan ale UPU şi s-a oprit după ce a lovit un stâlp de beton, în apropierea biroului Triaj. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, bărbatul locuieşte fără forme legale în municipiul Craiova. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită grav în urma accidentului provocat de bărbatul de 39 de ani. Poliţiştii doljeni au precizat că pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere. Ioan Lupu a fost reţinut pe 20 ianuarie, iar o zi mai târziu, Judecătoria Craiova a hotărât să-l pună sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Anchetatorii au contestat hotărârea instanţei, iar pe 23 ianuarie, Tribunalul Dolj i-a impus inculpatului o serie de obligaţii.
Astfel, bărbatului de 39 de ani i-a fost interzis să părăsească ţara, să participe la manifestări sportive sau alte adunări publice, dar şi să conducă autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS