14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii acuzaţi de atacul din Rovine rămân în arest

Craiovenii acuzaţi de atacul din Rovine rămân în arest

Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani a fost avariat de cei patru suspecţi

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţiile formulate de doi craioveni acuzaţi că au atacat cu bâtele un bărbat de 28 de ani, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie. Alţi doi bărbaţi acuzaţi că au participat la atac sunt tot în arestul IPJ Dolj, după ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel le-a respins contestaţiile ca nefondate.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, patru bărbaţi l-au atacat pe craioveanul Liviu Popovici, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes. În mașină se aflau mama şi soţia bărbatului de 28 de ani. Astfel, în jurul orei 9.00, şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în Marea Britanie a tamponat şi blocat Mercedesul condus de craioveanul de 28 de ani pe aleea Nicolae Iorga. Din Audi au coborat patru bărbaţi, care l-au atacat pe şofer sub privirile mamei şi soţiei acestuia. „Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa loculul şi, din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că patru bărbaţi au agresat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, lovind, de asemenea, autovehiculul acestuia cu obiecte contondente“, au explicat atunci poliţiştii doljeni.
Se pare că atacatorii aveau feţele acoperite cu fulare şi erau înarmaţi cu bâte şi alte obiecte contondente.

Suspecţii rămân în arestul IPJ Dolj

O zi mai târziu, poliţiştii doljeni au anunţat că au reţinut un suspect, pe craioveanul Marius Cojocaru, de 24 de ani. Acesta a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Un alt suspect, Ionuţ Trandafir, a fost arestat preventiv pe 18 ianuarie, tot de Tribunalul Dolj.
Ultimii doi suspecţi, craiovenii Alexandru Constantin şi Marian Savu, au fost arestaţi preventiv pe 23 ianuarie.
Cojocaru şi Trandafir au contestat hotărârea Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova, instanţă care le-a respins acţiunile pe 21 ianuarie.
Contestaţiile formulate de Ionuţ Alexandru şi Marian Savu au ajuns tot la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat ieri. „Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Constantin Alexandru şi Savu Marian împotriva încheierii nr. 16/23.01.2019 pronunţată în dosarul nr. 567/63/2019/a1 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj“, se arată în hotărârea instanţei. Astfel, cei patru suspecţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv complicitate la tentativă de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS