10.1 C
Craiova
sâmbătă, 22 februarie, 2020
Acasă Local Gorj Turişti nemulţumiţi de blocarea drumului la Rânca

Turişti nemulţumiţi de blocarea drumului la Rânca

-

Zona de nord a judeţului Gorj s-a aflat în alertă de vreme rea la finalul săptămânii trecute. De vineri şi până sâmbătă noapte a nins din abundenţă, iar dumul care face legătura între Novaci şi Rânca, DN 67C, a fost mai mult blocat decât deschis. Utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au acţionat în permanenţă pe tronsonul respectiv, însă munca părea în zadar, având în vedere că viscolea şi că imediat se aşternea zăpada. În anumite zone, stratul de zăpadă viscolită avea între 4 şi 6 metri. A fost solicitată o autofreză de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova. În cele din urmă s-a reuşit ca în cursul zilei de sâmbătă şoseaua să fie redată circulaţiei autovehiculelor. A fost însă instituită o restricţie de 7,5 tone, în ceea ce priveşte masa autovehiculelor care urcă a Rânca.
Mai mulți turiști și-au exprimat nemulțumirea în weekendul trecut după ce autoritățile au decis ca drumul care urcă spre stațiunea montană Rânca să fie închis din cauza viscolului puternic. În ciuda vremii neprielnice și a avertizărilor făcute de drumari, oamenii doreau să urce spre pârtii. Unii şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu aveau lanţuri montate pe roţile maşinilor sau nu le aveau deloc.

Risc de avalanşă în zona de creastă

Meteorologii vin cu veşti bune şi vremea va începe să se încălzească. Partea proastă a acestui lucru este că în zona montană există riscul producerii de avalanşe. Meteorologii au transmis ieri o avertizare în acest sens, inclusiv pentru Masivul Parâng. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, a declarat că nu sunt probleme pentru porţiunea unde se află staţiunea Rânca, ci doar în zona de creastă există risc de avalanşă: „Risc de avalanşă este, dar nu în Rânca şi nici pe drumul către Rânca. Sus în creastă e un astfel de risc. În rest, zăpadă foarte mare, drumul de acces este bun. S-a lucrat ieri pe drumurile interioare din staţiune pentru un acces mai bun la cabane. Nu vor fi probleme cu plecarea oamenilor din staţiune“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS