10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 ianuraie – 10 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până pe 1februarie și, din nou, în intervalul 6 – 10 februarie, media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade. Între 2 și 5 februarie vremea se va încălzi și se vor înregistra valori diurne cuprinse între 8 și 10 grade, în medie. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare: până pe 2 februarie, media regională se va situa în jurul valorii de 0 grade, în următoarele 3 zile va crește la 4 grade, iar după 5februarie va fi în scădere treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză va scădea spre – 3….- 2 grade. Vor fi precipitații în intervalul 28 – 31 ianuarie, vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în perioada 4 – 7 februarie.

La munte, media temperaturilor maxime va deveni ușor pozitivă mai ales la începutul lunii februarie, când va fide 2…4 grade. După 5 februarie, vremea se va răci treptat, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori diurne între – 4 și -2 grade, în medie. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de – 4 grade până pe 2 februarie, iar în următoarele două zile se va resimți o încălzire a vremii și temperatura va crește, astfel încât media se va apropia de 0 grade. După 5 februarie, la fel ca și în cazul evoluției temperaturilor diurne, se va resimți o scădere treptată a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, în medie, de – 9…- 8 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 29 – 31ianuarie, iar cu o probabilitate ridicată și după data de 4 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS