3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInspecţia Judiciară a clasat sesizările poliţiştilor doljeni

Inspecţia Judiciară a clasat sesizările poliţiştilor doljeni

Inspecţia Judiciară a anunţat, într-un document transmis GdS, că s-a dispus clasarea sesizărilor mai multor poliţişti doljeni despre presupuse abuzuri ce ar fi fost comise de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
La începutul lunii noiembrie 2018, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj anunţa, printr-un comunicat de presă, că a devenit ţinta unei campanii de defăimare din partea Sindicatului Poliţiştilor Dolj, dar şi a agentului Dorin Petcu din cadrul IPJ Dolj, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă, complicitate la lipsire de libertate, instigare la fals intelectual şi şantaj.
Cu această ocazie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a transmis că solicită „ministrului de interne, doamna Carmen Dan, declanşarea verificărilor la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj pentru a se stabili împrejurările purtării discuţiei dintre un poliţist în activitate (Petcu Dorin) şi un inculpat trimis în judecată (Roşianu Gigel), eventualele relaţii între aceştia“.
Ulterior, agentul Dorin Petcu şi reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor Dolj, au precizat pentru GdS că dosarul în care agentul Dorin Petcu a fost trimis în judecată ar fi unul „fabricat“ de procurorii doljeni, cu ştiinţa prim-procurorului Marin Rogoveanu.
Tot atunci, zece poliţişti din cadrul IPJ Dolj, printre care şi agentul Dorin Petcu, au semnat o petiţie împotriva prim-procurorului Rogoveanu, pe care au trimis-o la Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România. Mai departe, Federaţia a transmis câte un memoriu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Inspecţia Judiciară.
Întrebaţi despre cum a fost soluţionată această petiţie, reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au precizat pentru GdS că toate sesizările faţă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost clasate. „Cu privire la situația de fapt la care faceți referire, vă comunicăm faptul că pe rolul Inspecției Judiciare au fost identificate mai multe sesizări ce vizau activitatea profesională a domnului procuror Rogoveanu Marin din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, finalizate cu soluție de clasare“, a transmis Inspecţia Judiciară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS