Acasă Local Dolj Direcţia de Sănătate Publică solicită şi profesorilor să facă triaj epidemiologic

Direcţia de Sănătate Publică solicită şi profesorilor să facă triaj epidemiologic

-

Cadrele didactice sunt solicitate de DSP Dolj să facă triajul epidemiologic al elevilor în această perioadă de debut
a gripei, dacă nu au cabinet şcolar

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj le cere cadrelor didactice să se ocupe la prima oră de curs de realizarea triajului epidemiologic în rândul copiilor, pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor în contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor. Şi la nivelul unităţilor şcolare se impun măsuri suplimentare de igienă.

Solicitarea DSP Dolj pentru măsuri suplimentare de igienă în toate unităţile şcolare a fost transmisă de luni după-amiază, pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire în contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor. Cadrele didactice au responsabilitatea de a realiza triajul epidemiologic, în special în unităţile de învăţământ în care nu există personal medical şcolar. Conform circularei trimise, dascălii trebuie să facă triajul la prima oră de curs, iar apoi unităţile şcolare trebuie să raporteze cazurile de îmbolnăvire sau focarele existente.
În şcolile şi grădiniţele în care există cabinete medicale şcolare, DSP Dolj cere o colaborare cu personalul medical pentru a asigura normele de igienă pentru cadre didactice şi pentru elevi, adică spălat pe mâini, evitarea aglomerărilor, repaus la domiciliu în cazul observării semnelor de boală, folosirea şerveţelelor umede şi uscate.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj le cere unităţilor de învăţământ şi intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie. Conform specificaţiilor din circulara transmisă de DSP Dolj, acest fapt presupune deschiderea largă a ferestrelor în timpul pauzelor pentru aerisire, curăţenie şi dezinfecţie la grupurile sanitare şi pe holuri după fiecare pauză, ştergerea băncilor şi a clanţelor cu soluţii dezinfectante, precum şi curăţenie după ore în toate spaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amnistia fiscală, ultima strigare la ANAF de anulare a accesoriilor

Luni, 16 decembrie, este ultima zi în care persoanele fizice şi firmele mai pot depune cereri la Fisc pentru a beneficia de amnistia fiscală. Datornicii care plătesc datoria principală inclusiv pe 16 decembrie vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente, dacă au cerut acest lucru. Iată câţi datornici au beneficiat de OG nr. 6/2019 în Dolj.