22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirecţia de Sănătate Publică solicită şi profesorilor să facă triaj epidemiologic

Direcţia de Sănătate Publică solicită şi profesorilor să facă triaj epidemiologic

Cadrele didactice sunt solicitate de DSP Dolj să facă triajul epidemiologic al elevilor în această perioadă de debut
a gripei, dacă nu au cabinet şcolar

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj le cere cadrelor didactice să se ocupe la prima oră de curs de realizarea triajului epidemiologic în rândul copiilor, pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor în contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor. Şi la nivelul unităţilor şcolare se impun măsuri suplimentare de igienă.

Solicitarea DSP Dolj pentru măsuri suplimentare de igienă în toate unităţile şcolare a fost transmisă de luni după-amiază, pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire în contextul debutului sezonului gripal declarat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor. Cadrele didactice au responsabilitatea de a realiza triajul epidemiologic, în special în unităţile de învăţământ în care nu există personal medical şcolar. Conform circularei trimise, dascălii trebuie să facă triajul la prima oră de curs, iar apoi unităţile şcolare trebuie să raporteze cazurile de îmbolnăvire sau focarele existente.
În şcolile şi grădiniţele în care există cabinete medicale şcolare, DSP Dolj cere o colaborare cu personalul medical pentru a asigura normele de igienă pentru cadre didactice şi pentru elevi, adică spălat pe mâini, evitarea aglomerărilor, repaus la domiciliu în cazul observării semnelor de boală, folosirea şerveţelelor umede şi uscate.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj le cere unităţilor de învăţământ şi intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie. Conform specificaţiilor din circulara transmisă de DSP Dolj, acest fapt presupune deschiderea largă a ferestrelor în timpul pauzelor pentru aerisire, curăţenie şi dezinfecţie la grupurile sanitare şi pe holuri după fiecare pauză, ştergerea băncilor şi a clanţelor cu soluţii dezinfectante, precum şi curăţenie după ore în toate spaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS