Acasă Local Gorj Sute de persoane s-au recalificat şi au reuşit să se angajeze

Sute de persoane s-au recalificat şi au reuşit să se angajeze

-

Sute de gorjeni s-au format într-o altă meserie anul trecut şi au reuşit să se angajeze. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a organizat în ultimul an 30 de cursuri de formare profesională, la care au participat 768 de persoane. Potrivit lui Romeo Chiriac, cei mai mulţi dintre beneficiarii cursurilor de formare ale agenţiei au fost şomeri, dintre care 571 indemnizaţi şi 191 neindemnizaţi. Au existat şi șase persoane care şi-au plătit cursurile. AJOFM Gorj avea anul trecut un plan de încadrare în câmpul muncii pentru 400 de şomeri şi au fost încadraţi 500, ceea ce înseamnă un procent de 125%.

Programe de ucenicie

La nivelul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj sunt asigurate şi programe de ucenicie. Finanţarea este asigurată din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau proiecte ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Între beneficiari se află 47 de persoane, care se specializează în meserii precum tâmplari, bucătari, confecţioneri articole textile. Programele se derulează în zonele mai puţin dezvoltate. Anul trecut, au fost încadrate în câmpul muncii peste 6.000 de persoane. „Sunt multe persoane care fac anumite studii sau se specializează într-un anumit domeniu, dar constată că nu se pot încadra pe piaţa muncii. Vom continua programele de formare profesională în acord cu oferta de pe piaţa muncii. Anul trecut, am mers foarte bine şi au reuşit să angajeze pe meserii care au căutare“, a spus Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...