13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdio, containere îngropate!

Adio, containere îngropate!

Primele sute de containere îngropate aduse în Craiova pentru platformele de gunoi au fost vândute

Craiovenii trebuie să-şi ia adio de la containerele îngropate, cel puţin de la cele câteva sute care au fost aduse din Italia, ansamblate în Craiova şi care urma să fie amplasate la platformele de gunoi din oraş, conform contractului încheiat între Consiliul Județean Dolj și SC European Waste Technology SRL. Contractul în valoare totală de 34.380.393 de lei, inclusiv TVA, prevede, în primul rând, ca firma amintită să construiască 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 759 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi. Prin urmare, cu aproximativ un an în urmă, firma European Waste Technology SRL a adus peste 200 de containere şi avea la dispoziţie opt luni să le monteze în întreg oraşul. Numai că timpul s-a scurs, avizele necesare demarării lucrărilor au întârziat să apară şi reprezentanţii societăţii constructoare au vândut containerele unei societăţi din Bucureşti. Aşadar, dacă mâine, ca printr-o minune, ar exista toate avizele din partea furnizorilor de utilităţi şi ar începe lucrările, nu mai există containere.
De ce s-a ajuns în această situaţie? Iniţiatorul proiectului, Consiliul Judeţean Dolj, obţine cu greu de la operatorii de utilităţi avize pentru fiecare platformă în parte, în sensul că nici una dintre platforme nu se va intersecta cu vreo conductă de gaz, apă, termoficare, energie electrică sau reţele de telefonie. Tot din această cauză s-a pierdut termenul de opt luni, timp în care lucrările ar fi trebuit încheiate, şi s-a obţinut încă o prelungire. „Nu mai ştim ce să facem, batem pasul pe loc, suntem dezorientaţi. A trecut primul termen, se scurge şi cel de al doilea şi noi nici măcar nu avem avize de la operatori. Până nu demult am avut probleme cu Compania de Apă, acum avem cu Telekom. Am vândut containerele fiindcă stăteam degeaba cu ele pe stoc. Nu înţeleg de ce cei care au putere decizională nu se zbat pentru obţinerea acestor avize! Am ajuns să avem până şi noi întâlniri cu operatorii doar, doar se mişcă ceva. Mai sunt vreo trei luni şi expiră şi cel de-al doilea termen. Mă gândesc să fac comandă de încă 100 de containere, în caz că ar porni lucrările, să nu am surpriza că nu mă pot încadra“, a precizat, pentru GdS, Marius Croitoru, reprezentant SC European Waste Technology SRL, în calitate de lider al Asocierii SC European Waste Technology SRL – Nord Engineering SRL.
Dincolo de aceste neajunsuri, s-a constatat că monolitul din beton în care urmează să fie aşezat containerul nu este prevăzut cu drenaj. Aceasta ar însemna ca apa pluvială să băltească în lăcaşul în care se află containerele. Pentru remedierea acestor deficienţe, constructorului i-a fost solicitat un alt deviz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS