11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal12 cazuri de gripă confirmate de la începutul anului

12 cazuri de gripă confirmate de la începutul anului

A crescut semnificativ, în săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019, numărul de prezentări în serviciile de urgență cu simptomatologie de viroze respiratorii, dar și numărul de prezentări cu simptome compatibile cu gripa, în intervalul menționat fiind confirmate în județul Olt alte opt cazuri de gripă.
Numărul cazurilor de gripă confirmate de Institutul „Cantacuzino“ a ajuns, astfel, la 12 în județ, toți fiind pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Toate au fost forme medii de boală, pacienții având o evoluție favorabilă, astfel că din cei opt tratați în ultima săptămână mai erau ieri internați doar jumătate.
Din cei opt pacienți al căror diagnostic de gripă a fost confirmat în ultima săptămână, trei sunt copii, unul chiar cu vârsta sub un an. Alte aproape 40 de suspiciuni de gripă înregistrate la SJU Slatina așteaptă verdictul de laborator. Pacienții au prezentat, la internare, simptomatologia specifică: febră peste 39° C, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cu laboratorul. Toți pacienții sunt nevaccinați antigripal în sezonul 2018-2019 și au vârste cuprinse între 0 și 64 de ani. Șase pacienți sunt din mediul urban și doi din mediul rural.
Și numărul de infecții acute respiratorii a crescut cu peste 50% față de săptămâna precedentă, medicii raportând 1.426 de cazuri de infecții acute respiratorii (89 de pacienți internați în spital) și 702 cazuri de pneumonii (189 de pacienți internați).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS