Acasă Local Gorj SGA ar putea prelua de la Hidroelectrica investiţia de la Valea Sadului

SGA ar putea prelua de la Hidroelectrica investiţia de la Valea Sadului

-

Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj intenţionează să preia în acest an de la Hidroelectrica acumularea de la Valea Sadului. Este vorba de o investiţie nefinalizată care presupune construirea unui lac uriaş. Ion Călinoiu, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor, a spus că este necesar ca anul acesta să fie realizată o evaluare a investiţiilor hidroenergetice de pe râul Jiu. Potrivit şefului Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj este nevoie să fie finalizată acumularea de la Valea Sadului. Lacul respectiv ar fi constituit o rezervă importantă pe apă şi ar fi preluat viiturile de pe râul Jiu. Serviciul de Gospodărire a Apelor vrea să preia gratuit de la Hidroelectrica investiţia respectivă, abandonată în 1990 şi să o finalizeze. Dacă se va reuşi acest lucru, municipiul Târgu Jiu şi judeţul Gorj va beneficia de o rezervă importantă de apă, care va putea fi folosită în caz de secetă puternică. „Va fi o investiţie de care ne-am putea ocupa noi şi sper să o preluăm gratuit noi pentru că este vorba de o preluare între entităţi ale statului. Este o investiţie care ar fi obligatorie pentru următorii ani. Am avea în partea de nord a municipiului Târgu Jiu o rezervă de apă extrem de importantă în caz de secetă“, a menţionat Călinoiu.

Investiţii pentru regularizarea râului Gilort

Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj va folosi fonduri europene pentru regularizarea râului Gilort. Suma alocată a fost de 12 milioane de lei. Investiţiile au avut loc şi vor continua în zona Novaci. În localitatea respectivă s-au produs inundaţii majore în anul 2014, a declarat Ion Călinoiu, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. „Altă investiţie foarte importantă este amenajarea albiei râului Gilort. Este vorba de lucrări de regularizare. Sunt lucrări complexe care combat efectele inundaţiilor foarte mari din 2014. Este o zonă extrem de importantă şi râul trece pe lângă foarte multe gospodării. Nu vrem să se mai repete vreodată ce s-a întâmplat în 2014 şi această investiţie are rolul de a atenua viiturile care s-ar putea produce pe Gilort“, a declarat Ion Călinoiu, actualul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.