23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Primăria Motru a îngheţat salariile ca să nu dea afară angajaţi

Primăria Motru a îngheţat salariile ca să nu dea afară angajaţi

-

În urma consultărilor cu angajații, s-a luat decizia plafonării salariilor la nivelul celor de anul trecut, în cadrul Primăriei Municipiului Motru. Noile măsuri impuse de guvern determinau o creștere față de anul trecut cu 20% a fondului de salarii în cadrul Primăriei Municipiului Motru, lucru care punea unitatea administrativ teritorială în situația de a face disponibilizări masive de personal. Pentru a evita această situație, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a convocat la consultări, în această dimineață, liderul de sindicat, împreună cu toți angajații instituției, cărora le-a prezentat situația financiară, dar și soluții pentru a se evita intrarea unității administrativ teritoriale în blocaj financiar. În urma consultărilor, s-a ajuns la un consens, iar soluția aleasă de peste 95% dintre angajați a fost plafonarea salariilor la nivelul celor de anul trecut.

A negociat cu sindicatul

Primarul din Motru, Gigel Jianu, le-a explicat angajaților că anul 2019 se prefigurează a fi unul sumbru din punct de vedere financiar pentru aproape toate unitățile administrativ teritoriale, în condițiile în care, până în acest moment, nu a fost închis bugetul de stat al României pentru anul precedent și nici nu a fost prezentat proiectul de buget, deși legea prevede că acesta trebuia să intre în dezbaterea parlamentului în luna noiembrie a anului trecut. „Primăria Municipiului Motru a încheiat anul 2018 cu venituri mai mici cu 10%, iar pentru că nu a fost adoptat bugetul de stat la nivel central, toate unitățile administrativ teritoriale din țară funcționează, la fel ca Motru, cu 1/12 din veniturile realizate în anul precedent. În plus, noile taxe impuse de Ordonanța nr. 114/2018, precum și alte prevederi guvernamentale determină creșterea cheltuielilor și pun presiuni foarte mari pe bugetele locale, lucru ce poate determina blocaje la nivelul unităților administrativ teritoriale“, a declarat Gigel Jianu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.