Acasă Local Dolj Oltean acuzat că a furat un bancomat cu tractorul

Oltean acuzat că a furat un bancomat cu tractorul

-

Furturile comise de cei şapte suspecţi au fost surprinse de camerele de supraveghere

Curtea de Apel Craiova a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a unui tânăr de 21 de ani, din Iancu Jianu, Olt, dat în urmărire de autorităţile italiene pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Olteanul este acuzat că, împreună cu alte şase persoane, a spart zidul unei bănci cu tractorul şi a furat un bancomat în care se afla suma totală de 120.000 de euro. La acţiunea de prindere a suspectului au participat ofiţeri ai Serviciului de Investigații Criminale, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, în cursul zilei de sâmbătă, „polițiștii au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Iancu Jianu, urmărit internațional de autoritățile judiciare italiene pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 120.000 de euro. În fapt, bărbatul era căutat, întrucât la data de 27 aprilie 2018, în complicitate cu mai multe persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi sustras un tractor și un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul și ceilalți complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi sustras un bancomat și suma de 120.000 de euro“.
Tot sâmbătă, suspectul a fost dus la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 25 ianuarie, până când trebuie tradus în limba română mandatul de arestare emis de autorităţile italiene.
Potrivit newsromania.net, cei şapte suspecţi sunt cetățeni români, de etnie romă, cu antecedente penale, domiciliați în diferite tabere de romi din Italia. În perioada ianuarie – aprilie 2018, suspecţii au comis mai multe spargeri pe teritoriul Italiei, de fiecare dată fiind folosit un tractor sau excavator. Pe 27 aprilie, suspecţii au furat un bancomat din Novara, care conținea 120.000 de euro, însă au abandonat „prada“ pentru a nu fi prinşi de carabinieri.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.