Acasă Local Gorj Şanse de salvare pentru gemenii din Gorj îmbolnăviţi la New York

Şanse de salvare pentru gemenii din Gorj îmbolnăviţi la New York

-

Medicii americani din cadrul unei clinici din New York sunt optimişti în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire şi chiar de vindecare a celor doi copii gemeni din Gorj. Este vorba de fraţii Daniel şi Ioan Coiculescu, în vârstă de un an şi două luni fiecare. Cei doi au plecat în urmă cu doar câteva zile în SUA, alături de părinţii Monica şi Puiu Coiculescu. Micuţii au fost diagnosticaţi în România cu o boală genetică rară, miopatie mitocondriala TK2. Surioara lor a murit în anul 2017 de aceeaşi boală. Monica şi Puiu Coiculescu au reuşit să obţină în timp record vizele pentru ei şi pentru copii şi au ajuns de câteva zile la o clinică din SUA, unde au fost primiţi de medici, iar micuţii au trecut deja printr-o serie de teste. În prezent, se aşteaptă rezultatele analizelor, cu toate că şi medicii americani au spus că la prima vedere ar fi vorba de boala genetică diagnosticată şi în România.

Veşti bune însă

Cu toate că nu au reuşit să strângă decât o parte din fondurile necesare, familia Coiculescu şi-a luat inima în dinţi şi a plecat în SUA cu gemenii Ioan şi Daniel, în speranţa că vor putea fi salvaţi. Doctorul Michio Hirano este şeful clinicii din New York, unde au fost primiţi gemenii în cadrul unui studiu clinic. Acesta are deja 30 de pacienţi în cadrul studiului clinic şi nici unul dintre ei nu a murit. Această boală genetică are o supravieţuire medie de doar un an. Gemenii suferă deja de complicaţii de la această boală, pneumonie recurentă şi insuficienţă respiratorie. „Am stat de vorbă mai multe ore cu medicii şi ne-au explicat care sunt procedurile acolo şi ce se va întâmpla. O să facă o serie de analize, inclusiv de sânge. Analize complexe şi urmează să ne comunice rezultatul. La prima vedere au spus că ar fi vorba de boala genetică respectivă, dar se aşteaptă rezultatele testelor. Medicii sunt optimişti şi cred că Ioan şi Daniel se vor face bine. Aşteptăm acum să vedem rezultatele“, a declarat Monica Coiculescu, mama celor doi copii. Familia Coiculescu are nevoie în total de 10.000 de dolari pentru tratamentele din SUA. S-au strâns o parte din bani. Cei care vor să facă donaţii în continuare o pot face în contul RO11RNCB01 49115286070001, cont în RON, deschis la BCR, titular Coiculescu Puiu Ioan. Până acum două luni, Ioan și Daniel nu aveau probleme de sănătate. Au devenit hipotoni şi dau semne de regres motor. Când micuţilor le-a fost pus diagnosticul în România, părinţii Monica și Puiu Coiculescu au început lupta pentru a-i salva.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...