14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeschidere de an în forţă la Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“

Deschidere de an în forţă la Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“

Reprezentanţii Teatrului pentru copii şi tineret „Colibri“ au anunţat ieri începerea în forţă a noului an, care se va deschide cu o premieră inedită „Puiul de om din Cartea Junglei“. Evenimentele şi proiectele anului 2019 vor sta sub semnul aniversării celor 70 de ani de la înfiinţare. „Pe tot parcursul anului 2019 vom avea evenimente şi proiecte care vor aduce în conştiinţa publicului faptul că Teatrul „Colibri“, indiferent că s-a numit <<Teatrul de Stat de păpuşi>>, <<Teatrul de păpuşi>> sau <<Teatrul pentru copii şi tineret Colibri>> există de 70 de ani. Generaţii de bunici, părinţi şi nepoţi au fost crescuţi cu poveştile Teatrului „Colibri““, a declarat Adriana Teodorescu , managerul Teatrului pentru copii şi tineret „Colibri“ din Craiova.
Spectacolul „ Puiul de om din Cartea Junglei“, care îşi aşteaptă cu drag publicul începând de sâmbătă, 12 ianuarie 2019, ora 18.00, şi duminică, 13 ianuarie 2019, ora 11.00, este unul inedit atât pentru spectatori, cât şi pentru actorii Tearului „Colibri“, deoarece clasicele păpuşi sunt înlocuite cu marionete.
„Este o adaptare după celebra <<Carte a Junglei>>. Este foarte greu să concurăm cu filmele şi cu desenele animate. Această provocare ne-a mânat pe toţi în luptă, să atacăm acest titlu. A venit ca propunere din partea colegilor noştri Geo Dinescu şi Marin Fagu, care şi-au dorit să evolueze puţin şi să treacă de la păpuşi la marionete, lucru care pe noi, ca teatru, nu ne caracterizează. Nu suntem specialişti în marionete, dar asta nu înseamnă cu nu avem spectacole unde sunt prezente marionetele“, a completat managerul teatrului.
Scenariul, regia și scenografia premierei aparţin lui Geo Dinescu și Marin Fagu, muzica și videoproiecția lui Marin Fagu, pictură păpuși – Mihai Birtu, pictură decoruri – Iulia Goanță. În distribuție: Geo Dinescu, Marin Fagu, Emanuel Popescu și Robert Iovan.

Noi ateliere de creație în Fabrica de povești electroColibri

Luna ianuarie anunță și o nouă serie de ateliere de creație în Fabrica de povești electroColibri, care se vor desfășura în perioada 4 februarie – 31 martie 2019. Înscrieri se vor face în intervalul 21 – 27 ianuarie 2019 exclusiv prin formular on-line, link-urile pentru fiecare atelier în parte fiind disponibile din data de 21 ianuarie, de la ora 00.01, până în data de 27 ianuarie, ora 12.00.

Marcel Iureș și Florin Piersic jr., din nou pe scena Teatrului „Colibri“ Craiova

Continuă, totodată, Stagiunea Colibri. ACTul 3! cu spectacolul „Stage Dogs“, o producție Teatrul ACT – 20 de ani, adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan. „Stage Dogs“ îi readuce joi, 31 ianuarie 2019, pe scena Teatrului Colibri, pe actorii Marcel Iureș și Florin Piersic jr.

Festivalul „Puppets Occupz Street“ continuă

Festivalul „Puppets Occupy Street“ anunță deschiderea aplicațiilor pentru ediția 2019, cu tema REvolution. Evenimentul va fi organizat la Craiova, pentru al șaselea an consecutiv, în perioada 25 august – 1 septembrie a.c., și va avea mai multe secțiuni: spectacole și concerte; expoziții; arte plastice & vizuale, instalații; filme de scurtmetraj și animație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS