Acasă Local Gorj Crimă mascată într-un incendiu la Târgu Jiu

Crimă mascată într-un incendiu la Târgu Jiu

-

Gest şocant al unei femei, de 38 de ani, din Târgu Jiu, care i-a tăiat gâtul concubinului, după care a incendiat locuinţa în care acesta se afla. Scenele înfiorătoare s-au petrecut marţi seară într-o locuinţă aflată la parterul unui bloc de pe strada Comuna din Paris, din Târgu Jiu. Pompierii au fost chemaţi la faţa locului de către vecinii care au observat că din locuinţă iese fum. Pompierii au sosit rapid la faţa locului, au stins focul, însă, din nefericire, într-una din camere au descoperit într-un pat un bărbat care fusese tăiat la gât. Cadavrul prezenta şi arsuri. Nu se ştie dacă victima, de 47 de ani, din judeţul Dâmboviţa, a murit înainte de incendiu sau în timpul acestuia. Cert este că la scurt timp după anunţarea evenimentului poliţia a condus-o la audieri pe concubina victimei, o târgujiancă de 38 de ani, care ieşise din locuinţă.

Scandal de pe zi

Femeia mai avusese în timpul zilei de marţi o altercaţie cu iubitul ei, pe care îl agresase fizic. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean unde a primit îngrijiri. Medicii au vrut să îl ţină în unitatea spitalicească pe bărbat, însă acesta a refuzat şi a revenit la apartamentul unde locuia alături de concubină. Gestul a fost fatal, având în vedere că scandalul a reizbucnit, iar într-o criză de furie agresoarea i-a tăiat gâtul concubinului, după care a dat foc locuinţei. Cruzimea faptelor i-a cutremurat pe locuitorii din zonă, care au povestit că femeia făcea des scadal. De data aceasta, un om a murit. Suspecta a fost reţinută şi va fi internată sub pază. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a suspectei Martins Carmen Loredana, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzute de art. 188 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că în seara de 8.01.2019, în jurul orei 9.00, a aplicat lovituri cu un cuţit în zona gâtului victimei M.M., provocându-i secţionarea vaselor mari, leziunile conducând la decesul acesteia. Procurorul a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a suspectei Martins Carmen Loredana, începând cu data de 09.01.2019, ora 6.00. Propunerea Parchetului este motivată prin faptul că din probele administrate şi actele medicale depuse la dosar rezultă indicii că suspecta Martins Carmen Loredana suferă de afecţiuni psihice şi este consumatoare de băuturi alcoolice, aflându-se astfel într-o stare care prezintă pericol pentru siguranţa publică, cât şi pentru a preîntâmpina săvârşirea de către aceasta de noi fapte prevăzute de legea penală, apreciindu-se că se impune luarea faţă de suspectă a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, prevăzute de art. 110 din Codul penal“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, unitate care instrumentează ancheta. Este de amintit că poliţiştii au mai încercat în trecut, la alte scandaluri generate de femeia de 38 de ani, să obţină o hotărâre judecătorească ca să o interneze pe agresoare, însă magistraţii au refuzat de fiecare dată.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.