Operatorii de telefonie mobilă, internet şi servicii de comunicaţii în general trebuie să obţină autorizaţie de la Primăria Târgu Jiu înainte de a amplasa echipamente şi cabluri. Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat că în urma ninsorilor din această iarnă foarte multe cabluri de comunicaţii au fost doborâte de pe stâlpi sub greutatea zăpezii. Cablurile au rămas neatinse şi nimeni nu a reclamat lipsa vreunui serviciu. Astfel, s-a ajuns la concluzia că unele echipamente sunt vechi şi nefolosite sau nu mai este nevoie de ele în anumite zone. Prin urmare, edilii iau în calcul elaborarea unui regulament privind amplasarea echipamentelor de telefonie şi internet pe raza oraşului. Viceprimarul Adrian Tudor a mai declarat că oraşul nu arată deloc bine împânzit de cablurile de internet şi servicii de televiziune. Prin urmare se impune un regulament în urma căruia să se pună ordine în acest domeniu. Concluzia autorităţilor este că jumătate din echipamente nici nu mai sunt folosite. Cele aflate în uz ar trebui să fie îngropate, să fie îmbunătăţit astfel aspectul estetic al urbei.

Echipamente nefuncţionale

Într-o primă fază vor fi identificate toate echipamentele nefuncţionale. Ulterior, primarul va emite dispoziţie să fie înlăturate. Poliţia Locală urmează să facă, de asemenea, verificări şi să aplice sancţuni, dacă se va impune acest lucru, a mai spus Adrian Tudor. La rândul său, viceprimarul Aurel Popescu a spus că firmele de comunicaţii vor primi notificări. Dacă nu vor fi luate măsuri, se va trece la tăierea cablurilor căzute de pe stâlpi. Astfel, nu vor mai fi pericole pentru integritatea pietonilor care circulă pe trotuarele din oraş. „Vor fi trimise iniţial notificări la operatorii economici şi li se va pune în vedere să îşi ridice cablurile din stradă şi de pe stâlpi. Dacă nu se conformează le vom tăia şi vom face curăţenie“, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.