Acasă Local Gorj Dan Tănăsescu, anchetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, şi-a luat...

Dan Tănăsescu, anchetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, şi-a luat concediu

-

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj

Direcţia pentru Agricultură Gorj este condusă provizoriu de Alin Petrică, directorul adjunct. Dan Tănăsescu, directorul executiv, este anchetat de DNA pentru luare de mită şi se află în acest moment în concediu de odihnă. Alin Petrică a declarat că Dan Tănăsescu va reveni la serviciu în data de 17 februarie. Până la acea dată, adjunctul îi ţine locul directorului executiv. Soarta lui Dan Tănăsescu în funcţia de director al Direcţiei pentru Agricultură Gorj depinde de ce măsuri vor lua procurorii anticorupţie. Este de amintit că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.12.2018, a lui Dan Tănăsescu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Acesta a depus o cauțiune în valoare de 50.000 lei, care va fi consemnată pe numele lui la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet.

Mită de 2.000 de lei

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt. La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acea persoană, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.