10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAvocat bătut în faţa cabinetului său

Avocat bătut în faţa cabinetului său

Avocatul Ruican a rămas internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar astăzi va fi suspus unei intervenţii chirurgicale

Avocatul craiovean Eugen Ruican susţine că a fost agresat de fratele unui fost poliţist craiovean, chiar în faţa cabinetului său. În plus, fostul poliţist, pe care l-a reprezentat în trecut într-un dosar de ultraj, l-ar fi ameninţat. În replică, poliţiştii doljeni spun că s-au autosesizat şi au întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
Avocatul Ruican spune că totul a început după ce o clientă a sa, care este cercetată de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de persoane, a hotărât să ajungă la o înţelegere cu fratele fostului poliţist, care ar fi implicat la rândul său în trafic de persoane.
„Clienta mi-a spus că a practicat prostituţia în Germania, iar banii obţinuţi îi trimitea unui bărbat din Craiova. Am aflat că acesta este fratele unui fost poliţist, pe care îl cunosc, pentru că l-am reprezentat într-un dosar de ultraj. Vineri, l-am sunat şi i-am explicat faptul că clienta mea vrea să ajungă la o înţelegere. A doua zi, sâmbătă, am fost sunat şi ameninţat de fostul poliţist. Ulterior, m-a sunat clienta, ne-am întâlnit şi am mers la cabinetul meu. După ce am discutat, când am ieşit din clădire, s-a apropiat de mine un bărbat, fratele fostului poliţist, care a încercat să mă lovească cu pumnul. Am reuşit să mă feresc, dar m-a lovit în genunchiul drept, la care am o problemă după un accident rutier. Ştia acest lucru şi m-a lovit chiar în genunchiul cu probleme. Pot demonstra cele susţinute de mine, pentru că am înregistrat ambele discuţii telefonice“, a precizat avocatul Eugen Ruican. Acesta a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar astăzi va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Avocatul Ruican a mai precizat că după ce va fi externat va depune o plângere penală.

Poliţiştii un deschis un dosar de ultraj

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj spun că s-au autosesizat şi au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj. „În cursul acestei zile (sâmbătă – n.r.), polițiștii craioveni au fost sesizați de către un bărbat, de 45 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că a fost lovit și amenințat de doi bărbați, de 29 și 31 de ani, ambii din Craiova. Din primele date obținute, polițiștii au stabilit faptul că infracțiunile sesizate ar fi fost comise împotriva unui avocat și ar fi avut legătură cu exercitarea profesiei acestuia. Având în vedere cele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj judiciar, urmând ca acesta să fie declinat unității de Parchet competente să efectueze activitatea de cercetare penală“, au precizat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS