14.4 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalPeste trei tone de materiale pirotehnice, confiscate la Vâlcea

Peste trei tone de materiale pirotehnice, confiscate la Vâlcea

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și polițiștii de ordine publică și rutieră au acționat, în perioada 19 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii operațiunilor interzise cu articole pirotehnice.
Polițiștii au confiscat peste trei tone și jumătate de produse de la persoane neautorizate, dar și de la persoane autorizate care ofereau spre vânzare articole interzise. Astfel, au fost reținute 800 kg de produse din categoria I ( F1, P1,T1), două tone și jumătate din categoria II ( F2) și peste 700 kg din categoria III.
Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale de peste 7.500 de lei și s-au înregistrat zece dosare penale în baza Legii 126/1996, privind regimul materiilor explozive.
Polițiștii au efectuat, de asemenea, cinci percheziții domiciliare în municipiul Drăgășani la locuințele a două persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, în urma activității fiind confiscate 35.560 de produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măștii de protecție în...

Grecia a anunțat miercuri că va elimina obligativitatea purtării...

ȘTIRI GdS