Complexul Energetic Oltenia funcţionează cu 8 grupuri energetice

Mii de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Enegetic Oltenia (CEO) vor lucra de Anul Nou şi în prima zi a anului 2019. Este vorba de angajaţii din sectoarele unde activitatea nu poate fi întreruptă. În primul rând, sectorul livrări şi mentenanţă din minerit, precum şi activitatea de producere a energiei electrice în termocentralele din Rovinari, Turceni, Craiova şi Işalniţa. Se va lucra pe 31 decembrie 2018 şi pe 1 ianuarie 2019 de către categoriile de personal amintite. Din 2 ianuarie 2019, programul de lucru va reveni la normal pentru toţi angajaţii CEO. „Având în vedere necesitatea asigurării stocurilor de cărbune şi funcţionării în siguranţă a echipamentelor miniere şi energetice, Comisia Mixtă Administraţie – Sindicate a stabilit de comun acord ca activitatea în luna decembrie se va desfăşura astfel:
Activitatea energetică
– exploatare – program continuu ;
– mentenanţă şi activităţi suport – program normal de lucru;
Activitatea minieră
– producţie – program întrerupt astfel:
31 decembrie – schimbul II şi schimbul III – liber;
1 ianuarie 2019 – schimbul I, schimbul II şi schimbul III – Iiber;
Activitatea de încărcări şi livrări cărbune – program continuu;
Activităţi suport – program normal de lucru conform Codului Muncii şi Contractului Colectiv de Muncă al societăţii“, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.