8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Vine iarna, rău ne pare, strada noastră asfalt n-are!

Vine iarna, rău ne pare, strada noastră asfalt n-are!

Ultimele străzi din Craiova care ar fi trebuit asfaltate în baza acordului-cadru cu firma Delta ACM au aşteptat până a venit iarna şi lucrările tot nu s-au încheiat. Şantierele deschise pe ultima sută de metri, în prag de iarnă, sunt acum la mâna condiţiilor meteorologice. Sunt în această situaţie strada Putnei şi strada Toporaşi (aleile care pleacă din strada Toporaşi spre blocurile situate pe bulevardul Calea Severinului), unde lucrările de reparaţii au fost „surprinse de vremea rea“ şi bat pasul pe loc. Pe strada Toporaşi, asfaltatorii au turnat un strat de covor asfaltic pe unele dintre aleile adiacente. Altele au rămas pe jumătate acoperite cu asfalt şi pe jumătate cu beton sau pământ, iar constructorii şi-au tras utilajele pe dreapta. Cum vremea dă semne că nu se mai îmbunătăţeşte, vor mai vedea asfaltul aceste străzi, care stau în această stare din perioada comunistă?
Pe strada Putnei, lucrările de reabilitare sunt pecetluite. Aici strada s-a decopertat, la fel s-a întâmplat şi cu trotuarele, s-au săpat şanţuri şi s-au aşezat bordurile, dar atât. Acum, după prima zăpadă şi precipitaţiile căzute în ultimele ore, strada s-a transformat într-o zonă desfundată, plină de bălţi şi hârtoape. „Să-i faceţi de râs, că nu fac nimic. Cât a fost vremea bună, nu am văzut picior de muncitor pe stradă, dacă se strică vremea apar şi ei. Au căzut oamenii în şanţurile făcute de muncitori. Sunt persoane vârstnice, bunici care vin să-şi ia nepoţii de la grădiniţă. Să nu mai vorbim de micuţii pe care trebuie să-i aducem zilnic prin nămol. Aşa rămânem cu strada până la primăvară. Să vedeţi când vine zăpada“, spune un craiovean.
Deşi pare o stradă lăturalnică, aceasta este circulată, aici se află două unităţi de învăţământ preşcolar, mai multe cvartaluri de blocuri, dar şi societăţi.
Că străzile Putnei şi Toporaşi vor fi acoperite cu asfalt sau cu zăpadă, în următorul interval de timp, nimeni nu ştie.
Reprezentanţii autorităţilor locale spun: „Constructorii vor lucra atât cât vremea le permite. În funcţie de condiţiile meteorologice, şantierele se închid în starea în care se află. Restul lucrărilor vor fi continuate în anul următor“, a precizat Marian Ghencioiu, şeful Serviciului Administrare şi Întreţinere Drumuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...