Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din primărie

Prefectura Gorj are la dispoziţie șase luni să verifice hotărârea de demitere a lui Marian Rotaru din funcţia de director al Direcţiei de Patrimoniu Târgu Jiu. Serviciul Legalitatea Actelor din cadrul Prefecturii Gorj are la dispoziţie o jumătate de an să verifice legalitatea Hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu, privind demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din primărie. Consiliul Local l-a demis pe Rotaru printr-o hotărâre, existând un vot majoritar în acest sens. Documentul a ajuns însă la serviciul de specialitate din Prefectura Gorj pentru a fi verificat în ceea ce priveşte legalitatea. Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj, a declarat că hotărârea nu a fost contrasemnată de secretarul Primăriei Târgu Jiu.

Propune anularea hotărârii

Mai mult, secretarul Grigore Jianu a trimis la Instituţia Prefectului un referat prin care propune sesizarea de nelegalitate a hotărârii, ca urmare a lipsei unui temei legal. Liviu Diaconescu a precizat că juriştii instituţiei au la dispoziţie șase luni să se pronunţe, însă va fi luată o decizie într-un termen mult mai scurt. Marian Rotaru a fost demis din funcţie de către Consiliul Local, în urma unui scandal care a afectat imaginea Direcţiei de Patrimoniu. Marian Rotaru a fost fotografiat în timp ce beneficia de servicii de pedichiură din partea unei subalterne, în propriul birou de director. În acelaşi timp, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, este judecat de o Comisie de Disciplină din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Este greu de crezut că Rotaru va fi sancţionat, având în vedere că faptele s-au petrecut în urmă cu mai mult de doi ani. Din acest punct de vedere, legislaţia este în favoarea directorului.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.