21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) Centru de recuperare cu criosaună şi SPA pentru sportivii craioveni

(GALERIE FOTO) Centru de recuperare cu criosaună şi SPA pentru sportivii craioveni

În sfârşit, după aproape un an de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, Cantonamentul din Lunca Jiului a fost inaugurat. De acum, sportul craiovean va avea o bază sportivă cu elemente de recuperare de ultimă generaţie, utilată cu dotări noi, unde sportivii pot beneficia de 18 camere pentru cazare, sală de biliard, piscină cu o suprafaţă de peste 150 mp, o sală de forţă, o sală destinată şedinţelor tehnico-tactice, SPA, duşuri şi zonă cu masaj umed, criosaună unde se face terapie la temperaturi mai mici de -150 de grade Celsius, cabinet medical şi zonă de recuperare, saună şi echipament de criogenare. Lucrările de reabilitare şi modernizare ale „Centrului Recuperare Luncă“, de pe bulevardul Ştirbei Vodă, nr. 106 (PT+execuţie – clădiri şi împrejmuiri) au demarat în februarie 2018, când s-a plecat de la o ruină şi s-a ajuns la o clădire modernă. Totodată, s-a schimbat întreaga împrejmuire a cantonamentului.

Lucrările au fost executate de Asocierea Recon SA – Getrix SA prin liderul de asociere RECON SA, iar costurile se ridică la 6.221.403,46 lei cu TVA.
„Este o reabilitare cu dotări care să asigure sportivilor o recuperare la standarde, aşa cum suntem obişnuiţi să discutăm, de cupe europene şi de sport de mare calitate. S-a lucrat intens, s-au reabilitat clădirile şi s-au creat spaţii moderne. Noi ştim că aici a fost cantonamentul echipei de fotbal Universitatea, aici s-a creat legenda cu Ilie Balaci, cu toţi jucătorii de renume ai Craiovei Maxima şi ai generaţiilor dinainte din fotbalul craioven. Acum inaugurăm una dintre cele mai moderne baze de cantonament din ţară, cu saune, jacuzzi, piscină, sală de biliard. Lucrările se ridică la valoarea de peste 6.000.000 de lei, iar fondurile au fost 100% din bugetul local. Finalizarea acestui proiect vine şi completează investiţia făcută cu terenurile din imediata vecinătate a bazei sportive. Este destinată fotbalului, aşa a fost gândită, dar se pretează şi pentru celelalte sporturi din Craiova. Efectiv, va fi gata după 1 ianuarie 2019 (când va fi utilată cu toate dotările – n.r.). Deocamdată este administrată de primărie“, a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.


Făcând vorbire despre noua bază sportivă destinată recuperării, constructorul spune că a folosit materiale potrivite unor astfel de clădiri, cum ar fi gresie antiderapantă, linoleum de trafic special. În interiorul clădirii predomină culorile alb și albastru.


„A fost o lucrare nu foarte mare valoric, dar destul de complicată. Clădirea este restrânsă ca suprafaţă comparativ cu alte obiective din Craiova la care am lucrat şi nu ne-am putut desfăşura cu foarte mulţi muncitori. Sperăm că a ieşit satisfăcătoare pentru sportivii care urmează să beneficieze de această locaţie. Am folosit materiale potrivite pentru activităţile sportive, adică s-a folosit gresie antiderapantă, linoleum de trafic special, şi am încercat să realizăm toate funcţiunile necesare unor sportivi de clasă“, a spus Marian Petcu, reprezentantul RECON SA.
Ultimele retuşuri țin de amenajarea spațiului verde din curtea interioară a cantonamentului, dar acestea urmează să fie efectuate în primăvară, când vremea va permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS