Acasă Local Gorj Drumarii au montat 4 kilometri de parazăpezi în Rânca

Drumarii au montat 4 kilometri de parazăpezi în Rânca

-

Echipamente în premieră folosite la Rânca

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va testa un nou tip de parazăpezi, tip plasă, pe DN 67C, între Novaci şi Rânca. Plasa este produsă în Romania, în Târgu Jiu, de SC CRILELMAR SRL. Aceasta a fost pusă la dispoziția Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, gratuit, de către producător, pentru a o testa în condiții reale. „Am mai montat 400 de metri de plasă specială de protecţie, produsă de o firmă din Târgu Jiu. Este o plasă specială, unică în ţară, şi o folosim în premieră la Rânca, pe DN 67 C, între Novaci şi staţiune. Sunt parazăpezi montate suplimentar. Este o plasă pusă la dispoziţia Drumurilor Naţionale cu ajutorul Consiliului Judeţean Gorj şi a preşedintelui Cosmin Popescu. Încercăm să oprim vânturile care suflă cu putere dinspre Gilort şi care pot aduce zăpada pe carosabil. Vom vedea cum se comportă în această iarnă“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Se lucrează la împodobirea staţiunii şi a cabanelor

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în aceste zile se montează pe stâlpii de electricitate figurine luminoase specifice sărbătorilor de iarnă. De asemenea, instituţiile din Rânca vor fi împodobite festiv cu instalaţii luminoase. „Nu avea cum să rămână aşa staţiunea de sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou. Mai ales de Anul Nou nu vor fi locuri de cazare. Este şi păcat să nu se simtă turiştii ca în localităţile de unde vin. Peste tot autorităţile se pregătesc. Primăriile vor monta figurine pe stâlpi. Vom pune şi noi instalaţii luminoase pe baza de intervenţie din Rânca“, a mai spus Ion Tudor, directorul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....