-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Încă un evadat din Penitenciarul Pelendava

Încă un evadat din Penitenciarul Pelendava

Poliţiştii doljeni încearcă să dea de urma unui bărbat de 36 de ani, din comuna Moţăţei, care a evadat duminică seara din Penitenciarul Pelendava. Bărbatul, care executa o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt calificat, ar fi avut probleme cu legea şi în Italia.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică seara, în jurul orei 18.30, Penitenciarul Pelendava a sesizat faptul că un bărbat de 36 de ani, din comuna Moțăței, a evadat. Este vorba de Marian George Măciucă. Acesta a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Sentinţa a fost dată în aprilie, anul acesta, de Curtea de Apel Craiova.
După ce au fost sesizaţi despre fuga deţinutului, oamenii legii au instituit mai multe filtre pentru prinderea acestuia, însă până ieri după-amiază nu au reuşit să-i dea de urmă. Când a evadat, doljeanul de 36 de ani era îmbrăcat în bluză albastră, pantaloni gri și purta pantofi sport de culoare roşie. Se pare că deţinutul a fugit în timp ce muncea la un punct de lucru din incinta penitenciarului.
Un incident asemănător a avut loc şi în urmă cu câteva luni, în august, când un tânăr de 26 de ani a evadat tot din Penitenciarul Pelendava. Bărbatul executa o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. Tânărul de 26 de ani a fost prins o săptămână mai târziu, în apropierea Gării Craiova.

Scandal în Italia, în apropierea unei şcoli

Deţinutul evadat duminică seara din Penitenciarul Pelendava ar fi fost protagonistul unui incident violent, în octombrie 2013, în Italia.
Presa din Italia a titrat că, atunci când poliţiştii au încercat să-l aresteze pentru proxenetism, doljeanul s-a tăiat cu un cuţit.
Incidentul s-a petrecut la Cerignola (provincia Foggia), în apropierea unei școli generale.
Astfel, în toamna anului 2013, Gazeta Românească scria că, în dimineaţa zilei de 24 octombrie 2013, o tânără de 27 de ani a sesizat faptul că a fost sechestrată şi obligată de doi români să se prostitueze.
Poliţiştii ajunşi la adresa indicată l-au identificat pe principalul suspect ca fiind George Marian Măciucă. Atunci când a fost prins la înghesuială, bărbatul a scos un cuțit și a început să strige că, dacă se vor apropia, își va tăia gâtul. De altfel, înainte să fie prins de poliţişti, românul şi-a provocat o rană la nivelul antebrațului stâng. Tot atunci a fost reţinută şi concubina bărbatului, o româncă de 18 ani.
Potrivit foggiatoday.it, doljeanul a fost acuzat atunci de proxenetism, violență și ultraj.
Numele lui Măciucă a apărut în presa din Italia şi în martie 2013, când carabinieri din Cerignola anunţau reţinerea a cinci persoane suspectate de furtul şi dezmembrarea unor autoturisme. De asemenea, în urma unei percheziţii făcute într-un garaj, oamenii legii au găsit 150 kg de cupru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Spitalul Județean a cerut aviz la DSP pentru creșterea...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu intenționează să crească numărul de paturi de la Secția ATI COVID. În aces sens au...