Acasă Local Gorj 20 de troleibuze noi, cumpărate cu fonduri eurpopene pentru municipiul Târgu Jiu

20 de troleibuze noi, cumpărate cu fonduri eurpopene pentru municipiul Târgu Jiu

-

Primarul din Târgu Jiu a anunţat că două oraşe din ţară, Târgu Jiu şi Ploieşti, vor beneficia de troleibuze moderne de anul viitor. Sunt singurele localităţi din ţară care au primit finanţare pe programul european. Marcel Romanescu a anunțat că oraşul Târgu Jiu va primi 20 de troleibuze noi, dintre care nouă vor funcţiona la reţeaua existentă, iar 11 vor putea circula şi autonom, fără să fie conectate la reţea, putând să fie încărcate la staţii electrice. Marcel Romanescu a declarat că în perioada următoare va avea loc şi licitaţia. Troleibuzele vor fi livrate la Târgu Jiu până în luna noiembrie a anului viitor. „Este o veste foarte bună pentru municipiul Târgu Jiu. Ministerul Dezvoltării a aprobat doar două proiecte, pentru Târgu Jiu şi pentru Ploieşti. Sunt doar două municipii la nivel naţional care au accesat această finanţare. Va avea loc până în luna decembrie licitaţia privind achiziţia troleibuzelor. Acestea vor fi livrate la Târgu Jiu până în luna noiembrie a anului viitor“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Proiecte pentru toate axele europene de finanţare

Singurul municipiu din ţară care are proiecte pentru accesarea de fonduri europene la toate axele este Târgu Jiu. Primarul Romanescu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Constanţa la o şedinţă alături de alţi primari de oraşe din ţară. Potrivit lui Romanescu, societatea de consultanţă a Comisiei Europene a lăudat primăria pentru faptul că are proiecte depuse pentru toate programele finanţate cu fonduri europene nerambursabile şi s-a încadrat şi în termenul anunţat la nivel naţional. Este vorba de 31 decembrie. Romanescu a spus că primarii au cerut prelungirea cu trei luni a termenului de depunere a proiectelor. „Noi aşteptăm în continuare să beneficiem de finanţare pentru proiectele pe care le avem depuse şi care au fost deja analizate şi avizate. Acum vom vedea câte vor beneficia de finanţare când se vor deschide axele“, a mai declarat Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec După o perioadă dificilă pe plan sentimental şi financiar, aveţi un succes nesperat. Climatul general vă este favorabil. Vă recomandăm să...