Acasă Local Gorj Primăria Târgu Jiu a închiriat mai multe utilaje pentru deszăpezirea de iarnă

Primăria Târgu Jiu a închiriat mai multe utilaje pentru deszăpezirea de iarnă

-

Municipalitatea a închiriat deja utilajele necesare pentru lucrările de deszăpezire în perioada de iarnă, la Târgu Jiu. Potrivit edilului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, au fost desemnate, prin licitaţie, firmele care vor efectua serviciile de deszăpezire pe străzile din oraş şi în localităţile componente. Vor fi folosite şi utilajele din cadrul Edilitara Public. Firmele de deszăpezire vor avea în dotare şi utilaje de dimensiuni mici pentru a se putea intra şi în cartiere. Romanescu face un apel către cetăţeni să fie atenţi unde îşi parchează maşinile, astfel încât, în caz de ninsori, intervenţia utilajelor de deszăpezire să nu fie îngreunată. „Din fericire s-a reuşit organizarea din timp a licitaţiilor şi avem deja la dispoziţie utilajele necesare. Nu vor fi probleme dacă vor începe ninsori în perioada următoare. Am cerut ca firmele care aduc utiajele să vină şi cu utilaje de mici dimensiuni pentru a acţiona mai bine în cartiere“, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Utilaje vechi la Edilitara

Marcel Romanescu a mai declarat că unele dintre utilajele de la Edilitara erau vechi şi greu de folosit. Prin urmare, au fost închiriate utilaje de la firme prestatoare. Condiţia a fost ca utilajele închiriate să fie plătite doar pentru opt ore de funcţionare pe zi. Primarul a spus că Edilitara Public primeşte fonduri şi pentru perioadele de staţionare. „Am făcut o analiză împreună cu cei de la Edilitara şi am stabilit că unele dintre utilajele pe care le deţin sunt vechi şi nu mai corespund. Nu vor acţiona cu eficienţă. Probabil că vor avea nevoie de reparaţii reperate. Vrem să nu avem sincope în asigurarea serviciilor de deszăpezire pe raza municipiului Târgu Jiu. Alt motiv pentru care am închiriat mai multe utilaje de la firme de profil este că vom plită doar opt ore pe zi şi nu un tarif pentru 24 de ore de staţionare sau activitate. Cred că este o variantă mult mai bună pentru primărie, mai ales în ceea ce priveşte gestionarea responsabilă a cheltuirii banilor“, a mai spus Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...