17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) Capcane în asfalt pe străzile Râului şi Tufănele

(GALERIE FOTO) Capcane în asfalt pe străzile Râului şi Tufănele

Ca şi cum nu le-ar fi de ajuns şoferilor din Craiova gropile din asfalt de pe anumite străzi, acum trebuie să fie atenţi şi la gurile de canal „văduvite“ de capace. Capace care dispar definitiv, pentru că sunt sustrase de persoane „binevoitoare“ sau sunt distruse de trafic, fiind din materiale de calitate proastă. Unele sunt balizate şi le mai poţi feri în trafic, deşi îi încurcă rău pe şoferi. Altele nu mai sunt semnalizate, pentru că aşa cum au dispărut capacele de canal, aşa au dispărut şi balizele, lăsând în carosabil capcane periculoase pentru participanţii la trafic.
Astfel de pericole întâlnim zilele acestea pe bulevardul Râului la intersecţia cu strada Bucovăţ, şi tot pe Râului, la intersecţia cu strada Câmpia Islaz pe sensul de mers dinspre bulevardul Ştirbei Vodă spre strada Brestei, precum şi pe strada Tufănele la intersecţia cu strada Toporaşi.
Pe bulevardul Râului, capacele de canal distruse au fost semnalizate prin balize încă de la începutul săptămânii. Motivul: acestea au fost distruse de autovehiculele de tonaj greu. S-a ajuns aici deoarece constructorul Teldrum a ales să monteze capace din compozit şi nu din fontă. Mai puţin rezistente, acestea se fac „praf“ în timp, fiindcă bulevardul respectiv este tranzitat zilnic de tiruri de mare tonaj. Înlocuirea celor distruse cade în sarcina constructorului, fiindcă artera de circulaţie este încă în perioada de garanţie. Revenind la marcarea cu balize, aceasta revine beneficiarului, adică furnizorului de apă şi canal – Compania de Apă Oltenia. Numai că, în cursul zilei de ieri (ieri – n.r.), baliza care marca capacul spart de la gura de canal a fost „zburată“ de un autovehicul şi deschizătura a rămas nesemnalizată. Este uşor de prevăzut ce se poate întâmpla la lăsarea întunericului, dacă restul de capac cedează sub roţile unui autovehicul.
În schimb, a rămas în picioare baliza care marchează groapa căscată în asfalt la intersecţia cu Câmpia Islaz. „Capacele de canal s-au spart din cauza traficului greu. Ele sunt din compozit şi nu suportă ca fonta un trafic intens şi de mare tonaj. Nu cred că au fost sustrase, fiindcă nu pot fi vândute precum celelalte la fier vechi. Noi marcăm cu balize capacele din carosabil distruse, dar sarcina de a le înlocui revine constructorului. Bulevardul Râului este încă în perioada de garanţie“, a precizat Adriana Câmpeanu, director CAO.
Pe strada Tufănele, în apropiere de SIF, capacul de la o gură de canal a dispărut. În apropierea ei a apărut o baliză care marchează capcana din carosabil. „Acea gură de canal a fost semnalizată de angajaţii noştri, dar nu este canalul nostru. Acesta aparţine Telekom, iar noi am transmis firmei respective acest aspect. Când va fi înlocuit capacul lipsă, nu mai ţine de noi“, a mai spus Adriana Câmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS